Dansk nyhedstjeneste lukker

Den danske nyhedssøgetjeneste Visator lukker sit kontor i Danmark og vil udelukkende drive sin tjeneste fra Singapore. Danske Dagblades Forening (DDF) fogedsag fik tjenesten til at give op.

Som konkurrenten Newsbooster opgav nyhedssøgetjenesten Visator, der ejes af Web Intelligence Technology Aps., i dag at drive sin tjeneste fra Danmark.

Visator lukker det danske kontor med udgangen af måneden og vil fremover drive tjenesten fra Singapore, hvor hovedkvarteret ligger.

Administrerende direktør Anders Nielsen oplyser, at Danske Dagblades Forenings (DDF) fogedsag mod selskabet danner baggrund for beslutningen om en exit fra landet.

Visator skulle tirsdag have afleveret et svarskrift i fogedsagen, som DDF anlagde på grund af utilfredshed med Visators dybe linkning til artikler på danske dagblades netudgaver. I stedet sendte Visator et brev om lukningen.

- Det er en forretningsmæssig beslutning. Det er ikke rentabelt at drive forretningen her i landet, hvis vi er involveret i et søgsmål fra DDF. Fremover vil de danske kunder blive betjent fra Singapore, siger han.

Web Intelligence Technology lukker sit kontor ved udgangen af måneden, og de ni ansatte er sagt op. Anders Nielsen rykker heller ikke til Singapore.

"DDF på nakken"
- Jeg ved ikke, hvad jeg skal lave. Det finder jeg nok ud af. Jeg arbejder med forskellige modeller, siger han til Computerworld Online.

Anders Nielsen har ingen planer om at føre forretningen videre under andre former i Danmark. Uanset hvad forventer han at få "DDF på nakken", som han siger.

En fordel ser han dog ved at trække sig ud af sagen nu.

- Der kommer ingen endelig kendelse, og derved bliver der ikke skabt en juridisk præcedens. Forhåbentlig kan andre med flere økonomiske midler end os så tage kampen op en dag, siger Anders Nielsen.

DDF er blevet styrket af den kendelse, der kom ud af foreningens fogedsag mod Newsbooster sidste sommer. Kendelsen slog fast, at Newsboosters brug af dybe links var ulovlig.

Siden har Newsbooster flyttet sit hovedselskab til Storbritannien og har desuden designet en såkaldt nyhedsbrowser, som kunderne kan downloade og bruge til at læse nyheder fra danske aviser.

Det skulle kunne omgå fogedforbudet fra sommeren 2002, mener Newsbooster. Fogedsagen er endnu ikke endelig afsluttet.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Organisér din Spend Management strategi
Med den stigende økonomiske sikkerhed og omkostningerne ved de evigt voksende regulationer, så må virksomhedsledere kigge ind i deres organisation for at drive profitabilitet og vækst, som en konkurrencemæssig fordel. Det første skridt i denne proces er at identificere hvilke Spend-processer der skal optimeres, ved at benchmarke de nuværende performance levels mod ledernes performance. I dette whitepaper kigger vi nærmere på bl.a. KPI’er og optimering af Spend-strategi, så du udnytter potentialet bedst muligt.