Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Newsbooster taber ankesag

Nyhedssøgetjenesten Newsbooster måtte i Sø- og Handelsretten lide den tort at tabe igen, da retten stadfæstede en kendelse fra fogedretten. Retten slår fast, at det er forbudt at linke dybt til artikler på dagbladenes netsider fra en nyhedstjeneste, skriver Børsen Online.

Sø-og Handelsretten har nu slået fast, at det er forbudt for en nyhedssøgetjeneste på nettet at linke dybt til artikler på danske dagblades hjemmesider.

Det skriver Børsen Online.

Nyhedssøgetjenesten Newsbooster rendte i sommeren 2002 ind i et fogedforbud mod at udseende nyhedsbreve med links til historier på danske avisers hjemmesider.

Sagen var anlagt af Danske Dagblades Forening (DDF), der mente, at Newsboosters tjeneste snyltede på dagbladenes kerneprodukt.

Sagen gik videre til prøvelse i Sø- og Handelsretten, der har stadfæstet fogedrettens afgørelse.

Kendelsen slår fast, at det også er forbudt at udsende nyhedsbreve med dybe links og offentliggøre overskrifter fra avisernes netudgaver på nyhedssøgetjenester som Newsboosters.

Afgørelsen betyder, at Newsbooster skal betale 40.000 kroner i sagsomkostninger til DDF, der ifølge Børsen Online mener, at der nu er sat et punktum i sagen.

Newsbooster: Pyrrhus-sejr
Ifølge Newsboosters redaktør og bagmand, Nicolai Lassen er afgørelsen en indholdsløs sejr for DDF.

- Det er en Pyrrhus-sejr. Vi har ikke været med under den sidste del af sagen. Newsbooster ApS - som sagen blev anlagt mod - gik konkurs den 28. januar. Så de 40.000 kroner ved jeg ikke, hvem skal betale. Boet er afsluttet, siger han til Computerworld Online.

Han slår fast, at tjenesten fortsætter i et britisk selskab med base i London.

- Vi har jo lanceret en nyhedsbrowser, som folk kan downloade, så de kan få adgang til danske aviser og dermed den samme service, som vores kunder i andre dele af verden, siger Nicolai Lassen.

Browseren blev lanceret i januar og gør det muligt for brugerne at linke til danske aviser igen. Newsbooster mener ikke, at tjenesten krænker fogedforbudet, da browseren ligger på brugernes pc - og ikke tjenestens servere.

Ifølge Nicolai Lassen har 6.000 brugere downloadet beta-versionen, som den nu London-baserede tjeneste er ved at færdigudvikle.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.