Newsbooster taber ankesag

Nyhedssøgetjenesten Newsbooster måtte i Sø- og Handelsretten lide den tort at tabe igen, da retten stadfæstede en kendelse fra fogedretten. Retten slår fast, at det er forbudt at linke dybt til artikler på dagbladenes netsider fra en nyhedstjeneste, skriver Børsen Online.

Sø-og Handelsretten har nu slået fast, at det er forbudt for en nyhedssøgetjeneste på nettet at linke dybt til artikler på danske dagblades hjemmesider.

Det skriver Børsen Online.

Nyhedssøgetjenesten Newsbooster rendte i sommeren 2002 ind i et fogedforbud mod at udseende nyhedsbreve med links til historier på danske avisers hjemmesider.

Sagen var anlagt af Danske Dagblades Forening (DDF), der mente, at Newsboosters tjeneste snyltede på dagbladenes kerneprodukt.

Sagen gik videre til prøvelse i Sø- og Handelsretten, der har stadfæstet fogedrettens afgørelse.

Kendelsen slår fast, at det også er forbudt at udsende nyhedsbreve med dybe links og offentliggøre overskrifter fra avisernes netudgaver på nyhedssøgetjenester som Newsboosters.

Afgørelsen betyder, at Newsbooster skal betale 40.000 kroner i sagsomkostninger til DDF, der ifølge Børsen Online mener, at der nu er sat et punktum i sagen.

Newsbooster: Pyrrhus-sejr
Ifølge Newsboosters redaktør og bagmand, Nicolai Lassen er afgørelsen en indholdsløs sejr for DDF.

- Det er en Pyrrhus-sejr. Vi har ikke været med under den sidste del af sagen. Newsbooster ApS - som sagen blev anlagt mod - gik konkurs den 28. januar. Så de 40.000 kroner ved jeg ikke, hvem skal betale. Boet er afsluttet, siger han til Computerworld Online.

Han slår fast, at tjenesten fortsætter i et britisk selskab med base i London.

- Vi har jo lanceret en nyhedsbrowser, som folk kan downloade, så de kan få adgang til danske aviser og dermed den samme service, som vores kunder i andre dele af verden, siger Nicolai Lassen.

Browseren blev lanceret i januar og gør det muligt for brugerne at linke til danske aviser igen. Newsbooster mener ikke, at tjenesten krænker fogedforbudet, da browseren ligger på brugernes pc - og ikke tjenestens servere.

Ifølge Nicolai Lassen har 6.000 brugere downloadet beta-versionen, som den nu London-baserede tjeneste er ved at færdigudvikle.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Sjællandsk online-veteran leverer rekordregnskab: Hæver omsætning med 25 procent
Online-forhandleren Computersalg.dk fortsætter væksten i det nye årsregnskab, hvor omsætningen overstiger 700 millioner kroner.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.