Ex-direktør i Mousehouse sælger til Novo

Novo Nordisk IT har overtaget alle aktiviteterne i webbureauet E-sense med tidligere Mousehouse-direktør David Junge i spidsen. Han erkender, at selskabet var presset af de dårlige tider.

Novo Nordisk IT har overtaget aktiviteterne i webbureauet E-sense med tidligere Mousehouse-chef David Junge i spidsen.

Parterne vil ikke ud med prisen, men Novo Nordisk IT pointerer, at det er købers marked i øjeblikket.

Direktøren for Novo Nordisk IT, Torben Skriver Frandsen, fortæller, at han i den senere tid har fået et hav af henvendelser fra nødlidende webbureauer, der gerne vil ind i varmen hos IT-selskabet med den kernesunde medicinalkoncern i ryggen.

- Men vi har betalt for aktiviteterne i E-sense, understreger Torben Skriver Frandsen.

Barske tider

Sælgeren er aktieselskabet E-sense, der er kontrolleret af David Junge og partneren Shila Boberg Henriksen, som i øvrigt i 1990'erne havde bestyrelsesposter i Novo Nordisk-koncernen.

Reklamemanden Jesper Kunde var også med i E-sense fra begyndelsen, men trak sig sidste år ud ved at sælge sine aktier til Junge og Henriksen.

I det seneste offentliggjorte regnskab, for 2001, fik E-sense et overskud på en million kroner efter en omsætning på 22 millioner kroner. Men egenkapitalen var negativ, og David Junge lægger ikke skjul på, at E-sense op til salget har været trængt.

- Sammenlagt fik vi et underskud i 2002. Markedet stiller større og større krav til den tekniske kunnen. Derfor satte vi os ned sammen med Novo Nordisk IT, som vi i forvejen har projekter sammen med, siger han.

David Junge afviser dog, at selskabet E-sense - som altså nu bliver ribbet for ansatte og aktiviteter - ligefrem skulle være ved at gå helt ned.

- Det kan jeg afkræfte. Selskabet vil køre videre som en tom form for holdingselskab, siger han.

Betalingen for aktiviteterne vil ifølge David Junge være afhængig af, hvordan han og de øvrige flere end 30 medarbejdere klarer sig fremover.

Glæder sig til at få en chef

De overtagne aktiviteter vil køre videre som en division hos Novo Nordisk IT, foreløbig også under navnet E-sense.

Torben Skriver Frandsen håber med købet at få adgang til flere kunder uden for Novo Nordisk-familien. Novo Nordisk IT omsætter i forvejen for omkring 100 millioner kroner alene i webafdelingen, men har hidtil koncentreret sig udelukkende om den tekniske side af kunderelationerne.

David Junge, der i sin tid forlod Mousehouse efter en magtkamp med stifteren, Caroline Søeborg Ohlsen, bliver divisionsdirektør i Novo Nordisk IT. Og han afviser, at der bliver tale om et kortvarigt besøg.

- Nu får jeg for første gang i 13 år en chef, og det bliver sgu' nok meget sjovt, lyder det fra Junge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere