Windows skal genkende fingeraftryk

Microsoft har indgået en aftale med firmaet Authentec, så Windows fremover vil være bedre forberedt på at kunne genkende fingeraftryk og andre biometriske data.

Firmaet Authentec skal udvikle en driver, som skal danne standard for brug af såkaldt biometri - blandt andet genkendelse af fingeraftryk - i Microsofts operativsystem Windows.

Authentec og Microsoft har indgået en samarbejdsaftale, så selskabet og andre udviklere af biometri-hardware fremover får en fælles platform at bygge på.

- Denne fælles indsats vil sætte skub i anerkendelsen og brugen af biometri i computere, siger Authentecs chef, Scott Moody.

Reference-driveren vil bygge på Authentecs såkaldte Trueprint-teknologi.

Fælles standard gør det lettere

Det er allerede i dag muligt at købe sikkerhedspakker med fingeraftryks-godkendelse til Windows, men ved at integrere standardsoftwaren i operativsystemet bliver det i fremtiden langt lettere for brugerne at installere hardware.

Biometri dækker også over genkendelse af blandt andet ansigtstræk og håndfladen, men indtil nu har fingeraftryk været det klart mest udbredte til brug i pc'er.

Relevant link

Pressemeddelelse fra Authentec




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere