Xbox vinder over Xobx

Microsoft har endnu engang slæbt en domæne-ejer for en domstol - og vundet. Denne gang er det indehaveren af xobx.com, der skal slippe domænet til softwaregiganten.

Microsoft har fået medhold i, at det californiske firma X-Obx Designs uretmæssigt har sat sig på domænet www.xobx.com.

X-Obx købte domænet, dagen før Microsoft lancerede sin spilkonsol Xbox i november 2001. På hjemmesiden er der blandt andet links til sider, der sælger både Xbox og de konkurrerende Gameboy fra Nintendo og Sonys Playstation.

Selv om mange store koncerner registrerer domæner, der i stavemåde kommer bare i nærheden af deres egne, tog det underligt nok Microsoft et år at opdage www.xobx.com. Men i november sidste år tog selskabet affære.

En logisk forklaring

Ejeren af X-Obx siger, at han valgte domænet, fordi "x" angiveligt leder tankerne hen på hans yndlings-operativsystem, Linux. Samtidig minder "obx" om "objects". Samlet giver det derfor et sejt domæne, anfører han i sagsakterne.

Han mener i øvrigt, at Microsoft bruger Xbox som et generelt udtryk for spilkonsoller frem for et varemærke. Derfor kan alle frit benytte ordet.

Men de forklaringer vil FN's domænedomstol, Wipo, ikke købe. Dommeren fastslår, at domænet er registreret i ond ånd, og at navnet ligger alt for tæt op ad Microsofts registrerede varemærke Xbox.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere