USA-krise rammer dansk scannerproducent

OPDATERET: Danske Phase One, der producerer udstyr til digital fotobehandling, blev sidste år ramt af den økonomiske afmatning i USA og skarp konkurrence fra billigere producenter. Firmaet regner med fremgang i år.

Phase One leverede i 2002 for tredje år i træk underskud. Frederiksberg-virksomheden, der oprindelig producerede scannere til professionelt brug og nu også sælger software og udstyr til at overføre fra det digitale kamera til computeren, har siden 2000 tabt 35 millioner kroner.

Ifølge årsregnskabet fra Phase One var sidste år præget af den svage amerikanske økonomi.

Den medførte, at flere af selskabets forhandlere i USA simpelthen ikke kunne betale for leverancerne. Det hjalp heller ikke, at dollaren faldt i værdi.

Phase Ones omsætning steg ellers med 22 millioner kroner til 147 millioner kroner, men driften gav et minus på over 13 millioner kroner, og på bundlinien står der 11,8 millioner kroner med røde tal.

Priserne falder drastisk

Foruden problemerne på det vigtige amerikanske marked blev Phase One ramt af hård konkurrence fra billigere produkter.

Det er dog også lykkedes for det danske selskab at bringe sine produktionsomkostninger ned.

Sidste år gennemførte Phase One en større omstrukturering, og antallet af medarbejdere faldt med 10 til 85. Selskabet regner nu med at være godt rustet til det hastigt voksende marked for digital fotografering.

Phase One A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning147,4125,1
Resultat af ordinær drift-13,4-22,3
Resultat før skat -16,6-24,4
Resultat-11,8-16,2
Egenkapital48,862,8
Antal ansatte8595

Samlet forventer firmaet fremgang i omsætningen og en "positiv indtjening" i år.

Flere penge på vej

Selv om selskabet fortsat har en solid egenkapital på næsten 50 millioner kroner, har Phase One fået et lån på i alt 25 millioner kroner fra en gruppe aktionærer.

Phase One har fire ventureselskaber i ryggen. Alene britiske 3i har hældt 35 millioner kroner i teknologivirksomheden. De andre i ejerkredsen er venturekapitalisten Mikael Konnerups investeringsselskab Dico, Dansk Erhvervsinvestering, Spar Nord Bank og det Lego-tilknyttede LMX Business Development.

Ifølge Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har Phase One en ny kapitalforhøjelse på vej.

Det har ikke været muligt at træffe Phase Ones administrerende direktør, Henrik Ole Håkonsson, for en uddybning af det forhold.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere