KMD: Fornuftigt at købe Columbus

KMD's administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling, fastholder, at det var fornuftigt at købe kommune-delen af Columbus IT Partner, selv om købet gav underskud til KMD.

Kan et opkøb, som trækker et ellers sundt og overskudsgivende selskab i røde tal for første gang i en årrække være fornuftigt?

Svaret er ja, hvis det står til KMD's administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling.

Han fortryder ikke et sekund, at han sidste år købte Columbus IT Partners stærkt underskudsgivende forretning for IT-systemer til kommunerne.

Columbus-købet kostede ellers KMD 69 millioner kroner og var dermed afgørende for, at KMD sidste år fik underskud på 18 millioner kroner, selv om hovedparten af forretningen kører fornuftigt.

En teknikalitet

Lars Monrad-Gylling betegner det som en "teknikalitet", at KMD valgte at afskrive hele beløbet til Columbus-opkøbet sidste år.

Han tillægger det heller ikke afgørende betydning, at KMD stort set ikke anvender Columbus' systemer længere, men i stedet har flyttet kunderne til sine egne produkter.

- Jeg er stadig godt tilfreds med den handel. Vi har købt os nogle medarbejdere, som har en erfaring med at drive forretningen på en anden måde end KMD, siger Lars Monrad-Gylling.

Den forklaring godtager lektor Kim Viborg Andersen fra Handelshøjskolen i København delvist. Han har fulgt det kommunale IT-marked og konstaterer, at Columbus byggede sin forretning anderledes end KMD.

- Den positive side af den handel er, at KMD forsøger at lære noget af det, som Columbus gjorde godt. KMD ønsker at lære af sine egne fejl og blive mere fleksibel, siger lektoren.

- Den negative side er, at KMD har købt kunderne tilbage, som var flygtet på grund af prisen, servicen eller en tredje grund. Det betyder større monopolisering, tilføjer Kim Viborg Andersen.

Han fastslår dog, at KMD ikke kan tillade sig at betragte det danske marked for kommunale IT-systemer som et monopol. Hvis selskabet opfører sig arrogant, vil der hurtigt komme større konkurrence, forudser lektoren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere