Magnus Bredsdorff

Tidligere Journalist, klummeskribent eller blogger

Linkedin

Se Magnus's LinkedIn profil

1.291 artikler på Computerworld

Magnus Bredsdorff

Super-DSL med 200 megabit båndbredde

Texas Instruments er ved at standardisere en ny DSL-teknologi, som kan give op til 200 megabit båndbredde, 25 gange hastigheden af dagens allerhurtigste ADSL-linier. Teknologien kan give nyt liv til TDC's kobbernet og gøre det sværere for konkurrenter, der investerer i fiber.

21. juni 2004 kl. 07.07 | læs »

Kabelnettet.dk konkurs

Det oprindelige selskab bag boligforenings-leverandøren Kabelnettet.dk, som var personligt ejet, er gået konkurs. En installatør, der selv har en kvart million kroner til gode, mener, at gælden løber op i adskillige millioner kroner.

18. juni 2004 kl. 15.39 | læs »

Prosa kræver uddannelse til datamatikere

It-fagforeningen Prosa mener, at de omkring 2.000 arbejdsløse datamatikere har krav på tage en bachelorgrad, samtidig med de er på dagpenge. Det skyldes Bertel Haarders genåbning af grænserne for udenlandske it-folk.

18. juni 2004 kl. 13.40 | læs »

RTX tættere på kinesisk succes

Nordjyske RTX Telecom er tættere på at få succes med sin satsning på en kinesisk mobilteknologi, efter de vestlige mobilselskabers organisation har besluttet at integrere den med de øvrige 3G-standarder.

18. juni 2004 kl. 10.29 | læs »

TDC's gebyrer skal ned

Konkurrencestyrelsen langer hårdt ud efter de gebyrer, som konkurrenterne skal betale for at komme ind på TDC's centraler, og som i praksis gør det vanskeligt at tjene penge på at sælge ADSL til danskerne. Gebyrerne får konkurrencen til at halte.

17. juni 2004 kl. 16.54 | læs »

Ementor hyrer fyret Oracle-direktør

It-selskabet Ementor har hyret den tidligere Oracle-direktør Jan Skelbæk som ny salgsdirektør. Jan Skelbæk blev hældt ud af Oracle på mistanke om, at han overtrådte de interne regler, men Ementor-direktør Claus Thorsgaard har ingen betænkeligheder ved at ansætte ham.

17. juni 2004 kl. 16.02 | læs »

Kritik: Bertel Haarder misbruger it-udtalelse

To faglige organisationer mener, at integrationsminister Bertel Haarder misbruger en udtalelse fra Beskæftigelsesrådet, når han benytter den som baggrund for at give udenlandske it-folk let adgang til Danmark igen. Udtalelsen siger det stik modsatte af ministeren, mener de. Selv siger integrationsministeren, at han har lagt vægt på sine drøftelser med parterne i sagen.

17. juni 2004 kl. 14.41 | læs »

Bombe under de danske mobilselskaber

Konkurrencestyrelsen har tændt lunten under hele den danske mobilbranche. I en ny redegørelse foreslår styrelsen, at prisen for at ringe til mobiltelefoner gradvist sættes ned. Dermed fjernes en indtjening på op til en halv milliard kroner fra mobilselskaberne.

17. juni 2004 kl. 11.19 | læs »

Pirat-razzia hos Telia i Norge

Teliasoneras norske mobilselskab, Netcom, er involveret i landets største piratsag, hvor en server har rummet op mod 60.000 ulovlige kopier af film og musik.

16. juni 2004 kl. 16.39 | læs »

Nokia tester brændselsceller i headset

Brændselsceller er fremtidens teknologi, som kan overkomme begrænsningerne i batteri-levetiden, mener Nokia. Finnerne har fremstillet 100 Bluetooth-headset med brændselsceller, som nu bliver testet.

16. juni 2004 kl. 16.27 | læs »