Stiftere efterlader Jubii med kæmpetab

Jubii gav sidste år igen et underskud i 30 millioner kroners klassen. Udvikling til det tyske moderselskab Lycos får fortsat skylden for de store tab, men kun en tredjedel af de ansatte sidder i udviklingsafdelingen.

Internetportalen Jubii, Danmarks største internet-medie, har endnu engang dundrende underskud. I 2002 blev det på 32,2 millioner kroner, knap en million kroner lavere end året før.

De to tilbageværende stiftere i selskabet, Martin Thorborg og Henrik Sørensen, forlader Jubii ved udgangen af august. Og det er fortsat ikke et særligt lønsomt foretagende de efterlader sig.

Udviklingsaktiviteteter for det ligeledes stærkt tabsgivende tyske moderselskab Lycos får skylden for, at Jubii må aflevere røde tal i årsregnskabet. Samme forklaring blev givet sidste år, da Jubii havde et resultat i samme størrelsesorden.

Men ifølge sidste års regnskab har Jubii dog fået dækket nogen af disse omkostninger allerede. Jubii har faktureret lønningsomkostningerne for den 44 mand store udviklingsafdeling til Lycos, et beløb på 14 millioner kroner.

Jubii A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Bruttofortjeneste-1,515,5
Resultat af primær drift (EBIT)-32,1-32,1
Resultat før skat -32,2-33,1
Resultat-32,2-33,1
Egenkapital9,214,4
Antal ansatte122120
Samtidig har Lycos tilført penge til Jubii af to gange sidste år, i form af gældskonvertering for 27 millioner kroner. De lægger sig til beløb i størrelsesordenen 75 millioner kroner, som er blevet tilført siden juni 2001.

Jubii har været i stadig vækst siden starten i 1995, og havde også sidste år lidt flere ansatte, nemlig gennemsnitligt 122 mod 120 året før. Væksten synes dog at være sket i udviklingsafdelingen, som er vokset til næsten det dobbelte.

Alligevel er det kun lidt over en tredjedel af de ansatte, der sidder i den udviklingsafdeling, som ledelsen forklarer de store tab med.

Udviklingsarbejdet har blandt andet gået på design. Jubii har netop selv ændret udseende, og det look skal også tegne den grafiske profil for moderselskabet Lycos' øvrige europæiske webportaler.

Jubii-stifterne fik i 2001 hvad der svarede til et trecifret millionbeløb i aktier for tjenesten, men aktierne er i mellemtiden raslet ned i takt med de øvrige dotcom-virksomheders.

Det lykkedes ikke inden deadline at fange den afgående administrerende direktør Henrik Sørensen for en kommentar til regnskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere