Softwarefirmaet Sitecore får millioner

13 private investorer skæpper i kassen i Sitecore, der udvikler systemer til at styre web-indhold. Virksomheden retter nu opmærksomheden mod det internationale marked.

Det danske softwarefirma Sitecore, der udvikler til systemer til at styre indhold på websteder (content management, CMS) får et millionbeløb fra nye investorer.

Pengene falder, mens en lang række CMS-leverandører er i gang med et heftigt udskilningsløb.

Sitecore oplyser ikke den nøjagtige sum, men der er tale om et encifret millionbeløb. Pengene skal bruges på at bringe selskabet ud på det internationale marked og til at fortsætte udviklingen af systemet til indholdsstyring.

- Hvis vi vil gøre os gældende på det internationale marked kræver det kapital, så mulige kunder kan se, at vi har en sund økonomi, siger Sitecores administrerende direktør, Michael Seifert.

Han henviser til, at med mindre der er penge på kontoen, kan kunderne frygte, at deres CMS-leverandør går nedenom og hjem.

Nogen skal jo overleve

Ud over kontanter tilføjer de i alt 13 investorer ifølge Michael Seifert international erfaring, som selskabet endnu ikke har selv.

En af investorerne er Stig Hølledig, som ejede IT-konsulenthuset Corebit, inden det blev solgt til Icon Medialab. Han har stor tiltro til sin investering, selv om CMS-branchen er præget af konkurs på konkurs.

- Den vigtigste grund til, at vi går ind i SiteCore, er, at selskabet hele tiden har haft en sund økonomi, som ikke har været baseret på IT-boblen og tårnhøje forventninger. Selskabet er stille og roligt bygget op, og der har været overensstemmelse mellem vækstambitionerne og økonomien, siger Stig Hølledig.

- Og nogen skal jo overleve, tilføjer investoren med henvisning til, at behovet for CMS-systemer er stort.

Vækst i Nordeuropa

Vækst med måde er et mantra for Michael Seifert og i første omgang vil Sitecore især fokusere på at komme ind på det nordeuropæiske marked.

- Vi har partnere i Norge og Sverige. Tyskland er næste skridt, hvor vi allerede arbejder på at finde distributører. Men vi har vist, at vi kan klare den hårde konkurrence i Danmark, så derfor skal vi også nok klare landene syd for grænsen, siger Michael Seifert.

Direktøren afviser at konkretisere, hvor meget Sitecore venter at tjene uden for landets grænser.

- Vi har forventning om stor vækst. Hvis vi ikke når den, bliver vi meget skuffede, siger han.

Sitecore har netop afsluttet sit seneste regnskabsår og omsætningen landede ifølge direktøren på 5 millioner kroner. Året før var omsætningen på 1 million kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere