Artikel top billede

Sådan gør du din Windows hacker-sikker

På ganske få minutter kan du reducere risikoen for angreb mod din Windows-baserede computer til en mikroskopisk størrelse. Her er de programmer, som er farlige.

Læs også:
Din Adobe Flash Player er spækket med bugs

Sådan sikrer du dine Adobe-programmer mod hackere

Sådan forbedrer du it-sikkerheden med et snuptag

Det kræver ikke de store tekniske sværdslag at sikre maskinerne i netværket eller hjemme i privaten.

Det kræver faktisk kun lidt tid.

Ifølge en undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet CSIS kommer 99,8 procent af alle malware-problemer, som gennemføres med kommercielle exploit kits, fra blot fem forskellige software-pakker.

Sikkerhedsfirmaet Kasperskys analyser konkluderer nogenlunde enslydende, at truslerne stammer fra de samme software-produkter.

Opdaterer man disse programmer, er man rigtig godt dækket ind mod denne type angreb. Typisk er de huller, som angribes nemlig kendte og derfor lukkede af software-producenterne.

Informationerne har CSIS i en periode på knap tre måneder indsamlet i form af realtidsdata fra diverse såkaldte exploitkits.

Et exploitkit er en kommerciel hacker-værktøjskasse som aktivt misbruges af it-kriminelle, og som udnytter sårbarheder i populær software som eksempelvis Adobe Acrobat.

Op imod 85 procent af samtlige virusinfektioner sker via exploitkits, oplyser man.

Ud fra de indsamlede data konstaterer CSIS, at 99,8 procent af alle infektioner fra kommercielle exploitkits skyldes manglende opdatering af nogle ganske få applikationer.

Klassens problembørn

Problembørnene er Adobe Reader, Acrobat og Flash, der samlet set står for 48 procent af sårbarhederne. Men også Java JRE er en stor synder med 37 procent.

Det sidste program med en tocifret sikkerhedsrisiko er Microsofts egen browser, Internet Explorer, der står for ti procent af infektionerne af hardwaren.

Alene ved at opdatere produkterne fra disse tre software-huse har man allerede barberet 95 procent af de potentielle malware-problemer fra.

Desuden skal man være opmærksom på at opdatere Apples QuickTime-afspiller og hjælpefunktionen i Windows HCP.

Blandt de brugere, som har været ramt af angreb fra disse exploitkits, er det 66 procent, der surfer med Internet Explorer, mens 21 procent bruger Firefox og otte procent Google Chrome.

Man kommer langt ved at benytte Windows Update, men der findes også flere gratisprogrammer, der kan administrere opdateringer til privatmaskinen, eksempelvis Heimdal og The Secunia Personal Software Inspector (PSI).

Læs også:
Din Adobe Flash Player er spækket med bugs
 
Sådan sikrer du dine Adobe-programmer mod hackere

Sådan forbedrer du it-sikkerheden med et snuptag




IT-JOB

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Business Analyst – Consulting - Insurance

Bachmann electronic GmbH

Software Architect C/C++
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere