Artikel top billede

MySQL hopper til ny milepæl i udviklingen

Oracle fortæller på konferencen OpenWorld, hvordan udviklingen af MySQL er forbedret.

Computerworld News Service: Oracle arbejder på at gøre open source-databasen MySQL mere stabil og med flere funktioner gennem en forandring af udviklingsfilosofien.

Det fortæller Oracles vice president for MySQL-udvikling, Tomas Ulin, under en præsentation ved konferencen OpenWorld i San Francisco.

Her offentliggør Ulin, at den anden DMR (development milestone release) af de kommende MySQL 5.6 og MySQL Cluster 7.2 nu er tilgængelig. Og koden bør ikke ses som halvfærdig, påpeger Ulin.

"For et år siden ændrede vi vores udviklingsmodel. Vi besluttede at gøre det mere inkrementelt," fortæller han.

"Med hver milepæl bestræber vi os på at indføre kun nogle få nye funktioner, men at sørge for, at de er af højeste kvalitet. Vi kunne i dag gå ud og sige, at dette er en release candidate eller dette er en GA (general availability, den færdige udgivelse, red.)."

Der vil dog blive arbejdet yderligere på 5.6, før den bliver endeligt udgivet, oplyser Ulin. Generelt vil forbedringerne i version 5.6 dreje sig om storage enginen InnoDB samt replikering og andre områder.

Tidligere har Ulin beskrevet, hvordan Oracle har udgivet en række nye værktøjer og funktioner til MySQL såsom forbedret sikkerhed, et antal kommercielle udvidelser til kunder af enterprise-udgaven samt bedre administration i Windows.

"Linux er en stor platform for os, men vi er langt fremme på Linux og det har vi været i mange år," siger Ulin og fortæller videre, at Oracles mål på længere sigt er at få oplevelsen af MySQL-implementering på Windows på linje med - eller endnu bedre end - oplevelsen med MySQL på Linux.

For at opnå det mål positionerer Oracle MySQL op mod Microsoft SQL Server med påstande om at kunne give væsentlige besparelser. Oracle står dog i forvejen overfor konkurrence fra adskillige MySQL-udløbere såsom MariaDB.

MySQL's fremtid under Oracles ledelse er blevet fulgt nøje, efter selskabet købte databasens tidligere ejer, Sun Microsystems. Mange medlemmer af communityet frygtede i den forbindelse, at Oracle ville afvikle MySQL for at beskytte sin egen proprietære database.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere