Artikel top billede

Din fremtidige sikkerhed skal være en sky

Barcelona: Virtualisering og cloud-løsninger giver de største panderynker blandt sikkerhedsfolket. Se hvorfor.

Læs også: Her er sikkerhedens tre problembørn

Vision 2011, Barcelona: Under sloganet "Omring dig selv" har sikkerhedsfirmaet Symantec sat kunder og ansatte stævne på firmaets årlige konference for at snakke sikkerhedsløsninger.
Ifølge Symantec skal sikkerheden indkapsle dine data og identiteter.

Det handler således ikke længere om at installere software på de eksisterende servere eller om at indkøbe ny hardware. Det handler om at komme ud i skyen.

De to buzz-ord er ..

Virtualisering og cloud-tjenester er ifølge Gartner de store højdespringere på it-ledernes dagsorden, og det vil de fortsætte med at være i de kommende år.

Ifølge analysehuset vil 70 procent af alle servere eksempelvis være virtuelle i 2014.

Men et af de emner, der forpurrer danske virksomheders planer om eksempelvis private skyer og virtuelle desktoppe, er bekymringen for, at sikkerheden ikke fungerer.

"Udfordringen er den samme i alle verdens it-afdelinger," fortæller Symantecs boss, der hedder Enrique Salem.

"Organisationen skal være mere agil, og budgetterne skal barberes ned samtidig med, at sikkerheden skal være bedre," siger han.

Cloud giver mening for mange

En oplagt løsning på de problemer er at sende applikationerne ud i skyen. Det er i mange tilfælde billigere og fleksibiliteten er større.

Samtidig betyder de voksende mængder data i virksomhederne, at der er krav om løsninger, der kan skaleres. Hvilket skyen kan.

Sikkerheden i skyen skal i fremtiden være en del af den samlede løsning. Den skal omfavne de applikationer og politikker, som man vælger i sin private sky.

"Der skal ikke købes ny hardware eller installeres software på den eksisterende infrastruktur. Skyen skal tage hånd om skyen," lyder visionen fra Enrique Salem.

Sikkerhedsmonitorering sker via web-brugerflader, og man kan således følge sine data fra klienten til skyen og tilbage igen.

Identifikationen af brugerne er en af nøglerne til at løse det projekt, og Symantec er, som flere andre i sikkerhedsbranchen, meget fokuseret på at flytte blikket fra den traditionelle it-infrastruktur og i stedet arbejde mod at beskytte brugerens identitet og de data, der ryger gennem nettet.

Læs også: Her er sikkerhedens tre problembørn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere