Artikel top billede

10 minutter på scenen fik hver iværksætter til konferencen for start up's i Helsinki. Her danske Patrick Lund fra Graduateland.

Dansk iværksætter løber med international pris

Ung dansk iværksættervirksomhed løber med 5.000 euro på international konference for start up's.

Læs også: To danske iværksættere blandt Nordens hotteste

For få uger siden fandt to danske start up's
gennem nåleøjet til den nordiske iværksætterkonkurrence Arctic 15 i den finske hovedstad Helsinki.

Nu er konferencen overstået, og den ene af de danske deltagere, internet-tjenesten Graduateland, som er Europas største jobportal for studerende og nyuddannede, vandt ikke bare hæder, men også konferencens andenpræmie på 5.000 euro.

"Vi er rigtig glade for at komme hjem med en sejr i hus, for det var virkelig nogle hårde konkurrenter, vi var oppe mod," siger Patrick Lund, der er direktør for og medstifter af Graduateland.

Den anden danske deltager på Arctic 15 er Conferize, som er en hjemmeside, der samler information om konferencer i hele verden på ét sted. En anden ting de to start up's har til fælles er, at de begge har været med SCALEit på besøg i iværksætter-mekkaet Silicon Valley i den amerikanske solskinsstat Californien.

Meningen med SCALEit er at ruste unge danske virksomheder til en fremtid som store spillere på de internationale markeder.

Startede æggeuret

Patrick Lund fik lige som de andre kombattanter 10 minutter på scenen til at præsentere og demonstrere, hvad Graduateland egentlig kan og vække interessen hos investorerne i salen.

"Der blev startet et æggeur af en slags, og så var det bare med at komme i gang. Faktisk handlede det mere om produktdemonstration, end det handlede om at overtale investorer til at investere," siger Patrick Lund.

Ikke desto mindre interesserede Patricks 10 minutter på scenen tydeligvis de tilstedeværende pengemænd. Hans sidste lysbillede indeholdt e-mailadresse og andre kontaktoplysninger, og da han gik ned fra scenen og tilbage til sin plads, var der allerede tikket en mail ind fra en potentiel investor, som gerne ville skyde penge i Graduateland.

På trods af investorinteressen har ledelsen i Graduateland besluttet sig for at sætte de risikovillige penge på hold en tid.

"Vi vil helle låne penge til det næste halve års tid for få færdigudviklet løsningen, og få den implementeret på nogle universiteter. Når vi har implementeret første, anden og tredje gang på tværs af både Danmark og Sverige, så er vores position bedre i forhold til investorerne," siger Patrick Lund.

Værdifulde kontakter

Under alle omstændigheder er Graduateland selvfølgelig fortsat interesseret i risikovillig kapital, og det er ifølge Patrick Lund af stor værdi at have fået styr på, hvordan markedet ser ud og at have etableret investorkontakter i både Sverige, Finland og Danmark.

"Ingen tvivl om, at Arctic 15 har fået plantet os i endnu højere grad på landkortet i Skandinavien og i Nordeuropa. Opmærksomheden, vi har fået på konferencen, gør det nemmere at komme ind på det marked, vi går efter," lyder det fra den unge iværksætter, som fortsætter:

"Turen har været meget værd, og vi har da i hvert fald fået betalt rejsen med præmiepengene."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere