10 minutter på scenen fik hver iværksætter til konferencen for start up's i Helsinki. Her danske Patrick Lund fra Graduateland.

Dansk iværksætter løber med international pris

Ung dansk iværksættervirksomhed løber med 5.000 euro på international konference for start up's.

Læs også: To danske iværksættere blandt Nordens hotteste

For få uger siden fandt to danske start up's
gennem nåleøjet til den nordiske iværksætterkonkurrence Arctic 15 i den finske hovedstad Helsinki.

Nu er konferencen overstået, og den ene af de danske deltagere, internet-tjenesten Graduateland, som er Europas største jobportal for studerende og nyuddannede, vandt ikke bare hæder, men også konferencens andenpræmie på 5.000 euro.

"Vi er rigtig glade for at komme hjem med en sejr i hus, for det var virkelig nogle hårde konkurrenter, vi var oppe mod," siger Patrick Lund, der er direktør for og medstifter af Graduateland.

Den anden danske deltager på Arctic 15 er Conferize, som er en hjemmeside, der samler information om konferencer i hele verden på ét sted. En anden ting de to start up's har til fælles er, at de begge har været med SCALEit på besøg i iværksætter-mekkaet Silicon Valley i den amerikanske solskinsstat Californien.

Meningen med SCALEit er at ruste unge danske virksomheder til en fremtid som store spillere på de internationale markeder.

Startede æggeuret
Patrick Lund fik lige som de andre kombattanter 10 minutter på scenen til at præsentere og demonstrere, hvad Graduateland egentlig kan og vække interessen hos investorerne i salen.

"Der blev startet et æggeur af en slags, og så var det bare med at komme i gang. Faktisk handlede det mere om produktdemonstration, end det handlede om at overtale investorer til at investere," siger Patrick Lund.

Ikke desto mindre interesserede Patricks 10 minutter på scenen tydeligvis de tilstedeværende pengemænd. Hans sidste lysbillede indeholdt e-mailadresse og andre kontaktoplysninger, og da han gik ned fra scenen og tilbage til sin plads, var der allerede tikket en mail ind fra en potentiel investor, som gerne ville skyde penge i Graduateland.

På trods af investorinteressen har ledelsen i Graduateland besluttet sig for at sætte de risikovillige penge på hold en tid.

"Vi vil helle låne penge til det næste halve års tid for få færdigudviklet løsningen, og få den implementeret på nogle universiteter. Når vi har implementeret første, anden og tredje gang på tværs af både Danmark og Sverige, så er vores position bedre i forhold til investorerne," siger Patrick Lund.

Værdifulde kontakter
Under alle omstændigheder er Graduateland selvfølgelig fortsat interesseret i risikovillig kapital, og det er ifølge Patrick Lund af stor værdi at have fået styr på, hvordan markedet ser ud og at have etableret investorkontakter i både Sverige, Finland og Danmark.

"Ingen tvivl om, at Arctic 15 har fået plantet os i endnu højere grad på landkortet i Skandinavien og i Nordeuropa. Opmærksomheden, vi har fået på konferencen, gør det nemmere at komme ind på det marked, vi går efter," lyder det fra den unge iværksætter, som fortsætter:

"Turen har været meget værd, og vi har da i hvert fald fået betalt rejsen med præmiepengene."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.