Artikel top billede

CSC tvunget til at betale Skat 70.000 kroner dagligt

CSC betaler i øjeblikket Skat 70.000 kroner om dagen på grund af et forsinket it-system til myndigheden. Få baggrunden her.

70.000 kroner. Så meget koster det it-giganten CSC for hver dag, der går, uden at Skat kan tage et nyt opkrævningssystem i brug.
 
"Det er en promille af kontraktsummen per dag. Og kontraktsummen er på omkring 70 millioner kroner for denne her del (af projektet, red.)," siger Thomas Fredenslund, der er projektdirektør hos Skat. 
 
Thomas Fredenslund fortæller, at Skat ikke i øjeblikket har en plan fra CSC om, hvornår firmaet leverer systemet.
 
Derfor ved Skat heller ikke, hvor meget forsinkelsen vil blive. 

Han fortæller, at der findes flere forskellige såkaldte bodsmilepæle i kontrakten. Både afslutningen af testen såvel som selve det tidspunkt, hvor det færdige motorregister skulle have været i luften, spiller således ind på det samlede beløb. 

Manuelt arbejde dyrt

Thomas Fredenslund fortæller, at Skat langt hellere ville have fået et fungerende system end pengene fra boden.
 
"Også fordi systemet har en langt større værdi for os end 70.000 kroner om dagen. Så vi vil på alle måder hellere have det system end at opkræve bod," siger han.
 
Konkret koster det langt mere end 70.000 kroner om dagen at om- og indregistrere køretøjer på gammeldags manér end at benytte det udskudte motoregister, som skal digitalisere processen, så bilforhandlere, forsikringsselskaber og Skats egne afdelinger kan udføre arbejdet nemmere.   

Skal bruges andre steder 

Samtidig truer forsinkelsen af opkrævningssystemet fra CSC en række andre projekter, fordi Debitormotor skal fungere som betalings- og opkrævningssystem på en lang række andre services fra Skat til borgere og erhvervsliv, forklarer han.  
 
Thomas Fredenslund fortæller, at boden fra CSC først tikker ind på myndighedens konto, når Skat afkræver CSC pengene.
 
"Og det har vi ikke gjort endnu," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere