Svensk sorg over Facebooks valg af nyt datacenter

Facebook har længe vaklet mellem at bygge sit spritnye datacenter i to svenske byer. Nu er den ene ude af kampen.

Rygterne om, at det det sociale netværk med de mange venner, Facebook, bygger datacenter i Sverige, har verseret siden maj.
 
Spørgsmålet var egentlig bare, om Facebooks datahaller skulle bygges i Östersund Kommune i Midtsverige eller i Luleå oppe i Nordsverige.
 
Forvaltningen i Östersund Kommune bekræfter nu, at internet-mastodonten bygger sit nyeste datacenter oppe i den nordsvenske by Luleå, efter det længe så ud til, at Östersund skulle løbe med byggeriet til over en milliard svenske kroner, op mod 1.000 nye arbejdspladser i området og så selvfølgelig prestigen.
 
"Den må være en af de sørgeligste mails, jeg nogensinde har fået. Mange af os har arbejdet meget hårdt i halvandet år. Vi er virkeligt deprimerede, og det vil tage et stykke tid at ryste dette her af os. Men jeg lykønsker da Luleå, der tydeligvis har gjort et bedre arbejde end os," fortæller Östersunds erhvervschef, Magnus Lindgren, til den svenske avis NSD
 
Højspændingsledninger for korte
Mailen til Östersund Kommune er underskrevet af Thomas J. Furlong, der er vicepræsident for videoredigerings-selskabet Pinnacle i Sverige, men han er samtidig en stor kanon i Facebook, hvor han blandt andet står for lokationsudvælgelsen af datacentre.
 
I mailen beklager Thomas J., Furlong, at Östersund blev fravalgt, mens han er samtidig rimelig klar i spyttet omkring, hvorfor den midtsvenske kommune ikke blev valgt.
 
"Til sidst måtte vi erkende, at investeringen og den tid, det ville tage at forlænge højspændingsledningerne, var en for stor udfordring for os," lyder forklaringen fra Pinnacle/Facebook ifølge NSD.
 
Bitter med lykønskninger
Den forklaring tager Magnus Lindgren fra Östersund Kommune til efterretning, men han kan ikke helt skjule sin ærgrelse.
 
"Det er et stort nederlag for os og et stort nederlag for Östersund. Vi havde brug for datahallerne mere end Luleå, som har andre store selskaber deroppe. Jeg tror ikke, at folk forstår, hvor stort dette her er," siger han til NSD.
 
"Facebook er en af verdens mest kendte varemærker, der foretager sin måske største investering ude i verden. Og de vælger Luleå. Det er en erkendelse, der sætter Luleå på verdenskortet som et sted for it-investeringer," fortsætter Magnus Lindgren, som forklarer, at Facebook-datacentret i Nordsverige uden tvivl vil betyde nye arbejdspladser, ny infrastruktur og muligheder for andre selskaber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vækst på over 350 procent sender Scales til tops blandt it-kometerne
It-komet 2020: Med en eksplosiv vækst over de seneste fire regnskabsår på over 350 procent lander Microsoft Dynamics-partneren Scales på en samlet 10. plads i Årets it-komet 2020. ”Vi bilder os selv ind, at vi er et ’safe bet’ at ringe til, når det handler om Dynamics 365,” siger co-CEO hos Scales, der er ejet af NNIT.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.