Lotto-firma bag nyt mobilselskab

To aalborgensiske iværksættere med baggrund i internettes spil-verden åbner nu et mobilselskab på et i forvejen trængt marked. De har stort set ingen erfaring med telefoni, og teleanalytiker tror ikke på, at der er plads til flere discount-mobilselskaber.

Der er travlhed i butikken hos de to aalborgensiske iværksættere Mads Veiby og Thomas Havemann, der netop har lanceret et nyt discountselskab på det danske mobilmarked.

M1, som selskabet hedder, skal supplere iværksætternes øvrige aktiviteter, herunder spiltjenesten Lotto24, der i øjeblikket har en sag kørende mod Dansk Tipstjeneste på grund af sit navn.

Ledelsen er i færd med at lukke sin tabsgivende lotteri-tjeneste i Spanien og delvist i Tyskland, og det giver tid til nye projekter.

Penge henter de to mænd i deres andet selskab, Mediacap, der udbyder medieplanlægning til virksomheder, der gerne vil gøre sig godt på nettet.

Hård branche
Mediacap kom ud af 2002 med et overskud på 445.000 kroner, og med en egenkapital på lige over en halv million er der penge nok til at etablere et teleselskab, mener Mads Veiby og Thomas Havemann.

Selskabet M1 lokker med minutpriser på blot 79 øre, hvis kunden til gengæld betaler et månedligt abonnement på 49 kroner.

- Vi er godt klar over, at vi bevæger os ind i en branche, hvor der er mange spillere i forvejen, erkender Thomas Havemann, der er tidligere professionel golfspiller og nu administrerende direktør for M1.

Selskabet med blot fem ansatte skal starte fra bunden mod konkurrenter som Telmore, CBB Mobil, TDC Mixit, Tele2 og Smarttalk.

Målet er mellem 10.000 og 15.000 kunder i løbet af det første år, og hvis det lykkes, skal selskabet derefter være i stand til at tjene penge.

Begrænset erfaring
Iværksætterne har ikke megen erfaring fra telebranchen, bortset fra at Mads Veiby har arbejdet et par år for blandt andet Sonofon. Det nuværende projekt har de arbejdet på i et års tid.

Når selskabet har kørt i nogle uger, skal M1 i gang med sin markedsføring. Udover internet-annoncering vil ledelsen ikke fortælle, hvordan det skal gribes an.

Selskabet håber at kunne tiltrække kunder i målgruppen fra 20-60 år, der taler nok til at retfærdiggøre den faste abonnementspris - og som desuden sætter pris på at få en gammeldags regning med posten en gang om måneden.

IDC's senioranalytiker Mette Søeborg Ahorlu sagde i fredags til Computerworld Online, at der i fremtiden kun er plads til én discount-operatør i Danmark, for alle seks selskaber kæmper i dag om det samme segment af kunder.

Man kan imidlertid drive discount-teleselskab i lang tid for få kroner:

- Små lavprisselskaber har ikke så mange udgifter, så de kan måske godt hutle sig igennem et par år endnu. Men på et eller tidspunkt er der nogen, som ikke synes, det er sjovt længere, siger Mette Søeborg Ahorlu.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.