Foto: Jon Iwata/IBM

Erfaren kvinde bliver ny topchef for IBM

Her er IBM's nye topchef, der afløser Sam Palmisano som chefen for det hele.

Læs også: IBM's topchef trækker sig fra posten.


For første gang nogensinde sætter en kvinde sig i spidsen for et af verdens største it-selskaber, IBM.

Det sker 1. januar 2012, hvor selskabets direktør siden 2002, Sam Palmisano, trækker sig fra posten.

Den nye topchef for IBM hedder Virginia M. "Ginni" Rometty.

Hun er en sand veteran, idet hun har arbejdet for IBM i omkring 30 år på en lang skiftende stillinger - senest som senior vice president og øverste chef for salg, marketing og strategi.

"Ginni Rometty har med stor succes stået i spidsen for adskillige af IBM's allervigtigste forretningsområder gennem årene - lige fra etableringen af IBM Global Business Services til udbygningen af vores vækstmarkeder," siger den afgående topchef Sam Palmisano.

Han trækker sig fra posten, fordi han er fyldt 60 år, men fortsætter i den kommende tid som bestyrelsesformand for selskabet - en post, som han har haft siden 2003.

Du kan læse mere om hans exit her.

I spidsen for store opgaver
Virginia Rometty har desuden stået i spidsen for integrationen af PriceWaterhouseCoopers ind i IBM og udbygningen af konsulentforretningen til mere end 100.000 ansatte.

Hun er således særdeles erfaren inden for en lang række af de vigtigste forretningsområder for IBM, ligesom hun både strategisk og ledelesmæssigt er helt inde i krogene på IBM.

Analytikere vurderer samtidig, at hun på kunde-siden kan blive et større aktiv end Sam Palmisano.

I hvert fald er hun kendt for være dygtigt til at få kunderne til at føle sig involverede i processerne, hedder det.

Læs også: IBM's topchef trækker sig fra posten.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.