Artikel top billede

Dansk it-iværksætter henter millioner i Rusland

Halvandet år gammel dansk iværksættervirksomhed stamper 100 millioner kroner frem i ny investeringsrunde. En væsentlig del af pengene kommer fra Rusland.

Russiske investorer udkonkurrerede deres vestlige kollegaer, da iværksættervirksomheden Tradeshift for nylig indbød til nye investeringer.

I denne omgang fik Tradeshift tilført 100 millioner kroner fra primært de russiske investorer Kite Ventures og Ru-Net, som var parat til at betale mere for mindre andele. Det skriver Dagbladet Børsen.

"Den ny kapital skal dels bruges til at fortsætte væksten på markeder samtidig med, at investeringen vil give ro på driften de næste to år" siger medstifter og administrerende direktør Christian Lanng til Børsen. 

Udover russerne var også den britiske investor Notion Capital med i den aktuelle investeringsrunde. Notion Capital var også på banen i foråret i år, da selskabet investerede 37 millioner kroner til videreudvikling af Tradeshifts e-faktura-produkt.

Endelig har også PayPal haft tegnedrengen fremme, da eBay datterselskabet investerede tæt på 100 millioner kroner i den danske iværksætter i oktober sidste år.

60.000 kunder

Tradeshift, som blev etableret af to kolleger fra IT- og Telestyrelsen i foråret 2010, formidler betalingsoverførsler mellem virksomheder. Christian Lanng forklarer og fortæller her.

Selskabet kombinerer de traditionelle og lukkede EDI-handelspladser, der kører på mainframes, med en cloud-baseret handelsplatform, hvor både bittesmå og helt store virksomheder kan tilmelde sig og udveksle e-fakturaer med hinanden.

Indtil videre er 60.000 virksomheder fordelt på 190 lande registreret på Tradeshifts betalingsplatform.

Ud over kontorer i København, London, Paris, Frankfurt og Amsterdam åbner Tradeshift til årsskiftet også et kontor i South Park i San Fransisco, hvor det allerede myldrer med internetbaserede firmaer.

Med den seneste kapitalindsprøjtning er Tradeshift blevet trekvart milliard kroner værd på bare halvandet år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere