Artikel top billede

Dansk it-iværksætter henter millioner i Rusland

Halvandet år gammel dansk iværksættervirksomhed stamper 100 millioner kroner frem i ny investeringsrunde. En væsentlig del af pengene kommer fra Rusland.

Russiske investorer udkonkurrerede deres vestlige kollegaer, da iværksættervirksomheden Tradeshift for nylig indbød til nye investeringer.

I denne omgang fik Tradeshift tilført 100 millioner kroner fra primært de russiske investorer Kite Ventures og Ru-Net, som var parat til at betale mere for mindre andele. Det skriver Dagbladet Børsen.

"Den ny kapital skal dels bruges til at fortsætte væksten på markeder samtidig med, at investeringen vil give ro på driften de næste to år" siger medstifter og administrerende direktør Christian Lanng til Børsen. 

Udover russerne var også den britiske investor Notion Capital med i den aktuelle investeringsrunde. Notion Capital var også på banen i foråret i år, da selskabet investerede 37 millioner kroner til videreudvikling af Tradeshifts e-faktura-produkt.

Endelig har også PayPal haft tegnedrengen fremme, da eBay datterselskabet investerede tæt på 100 millioner kroner i den danske iværksætter i oktober sidste år.

60.000 kunder

Tradeshift, som blev etableret af to kolleger fra IT- og Telestyrelsen i foråret 2010, formidler betalingsoverførsler mellem virksomheder. Christian Lanng forklarer og fortæller her.

Selskabet kombinerer de traditionelle og lukkede EDI-handelspladser, der kører på mainframes, med en cloud-baseret handelsplatform, hvor både bittesmå og helt store virksomheder kan tilmelde sig og udveksle e-fakturaer med hinanden.

Indtil videre er 60.000 virksomheder fordelt på 190 lande registreret på Tradeshifts betalingsplatform.

Ud over kontorer i København, London, Paris, Frankfurt og Amsterdam åbner Tradeshift til årsskiftet også et kontor i South Park i San Fransisco, hvor det allerede myldrer med internetbaserede firmaer.

Med den seneste kapitalindsprøjtning er Tradeshift blevet trekvart milliard kroner værd på bare halvandet år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?