Artikel top billede

Mød chefen for landets ny Digitaliseringsstyrelse

43-årig rutineret topembedsmand har sit helt eget syn på digitaliseringen i Danmark.

43-årige Charlotte Münter skal stå i spidsen for den nye Digitaliseringsstyrelse under Finansministeriet.

Den uddannede jurist har haft en lang karriere i staten.

Vejen er gået forbi blandt andet Erhvervs- og Byggestyrelsen og Erhvervsministeriet, inden hun havnede som direktør hos Økonomistyrelsen.

Men nu står der altså Digitaliseringsstyrelsen på visitkortet.

"Man skal ikke forelske sig i teknologien, man skal forelske sig i anvendeligheden," lyder hendes budskab i et interview med Computerworld.

Den nye styrelse kommer til at bestå af folk fra Økonomistyrelsen og cirka 100 mand fra den gamle IT- og Telestyrelse, oplyser direktøren.

Primært folk fra it-søjlen, der arbejdede med blandt andet borger.dk, borgerkommunikation, NemID og åbne standarder, flyttes over, oplyser Charlotte Munter.

I alt kommer der til at være 170-180 personer i Digitaliseringsstyrelsen. 

"Nu samler man kompetencerne på området," siger Charlotte Munter.

Nyt domicil

Indtil man har fundet et egnet sted til både den nye Digitaliseringsstyrelse og den nye Moderniseringstyrelse, som skal være under samme tag, vil folkene fra IT- og Telestyrelsen sidde på deres gamle arbejdsplads, forklarer direktøren.

"Konkret bliver den nye styrelse tovholder på den nye digitaliseringsstrategi, ligesom velfærdsteknologi vil fylde en del," fortæller Charlotte Munter.
 
Derfor kommer Charlotte Munter også i endnu højere grad end tidligere til at tale med regioner og kommuner. 

Hun vil gerne afvente med sine udmeldninger omkring, hvad hun synes er vigtigst i forhold til den nye digitaliseringsstrategi, som flere parter jo skal ind over.

Mere generelt fortæller hun dog:

"Vi vil være meget optaget af, at det man beslutter, så også bliver ført ud i livet."

Du kan dog snuse lidt mere til den i øvrigt ivrige FCK-fan's, syn på digitalisering fra en dugfrisk klumme.

Den kan du læse her og bærer titlen: "Den Nødvendige Digitalisering".

Sparekrav over hovedet

Digitaliseringsstyrelsen er underlagt en sparekrav fra dag et, hvor man sammen med Moderniseringsstyrelsen over to år skal finde 100 millioner kroner.

Derfor kan styrelse skrumpe ind, forklarer Charlotte Munter.

"Det kommer formentlig også til betyde, at man skal reducere medarbejderantallet over nogle år," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere