Artikel top billede

Sparekrav: Bekymring over den ny Digitaliseringsstyrelse

Med den nye Digitaliseringsstyrelse, hvor flere folk fra den nedlagte IT- og Telestyrelse skal over, skal man spare 100 millioner kroner. Det vækker bekymring hos ITEK.

I torsdags fik Danmark en ny Digitaliseringsstyrelse, da finansminister Bjarne Corydon (S) bekendtgjorde, at der under hans ministerium skal oprettes den nye it-styrelsen og en Moderniseringsstyrelse.

Under offentliggørelsen kom det også frem, at der skal findes besparelser på 100 millioner kroner over to år.

Finansministeriets departementschef David Hellemann udtalte i går om den del af øvelsen:

"Samtidig skal vi over de næste par år nedbringe antallet af årsværk. Den proces vil vi gå igennem i tæt samarbejde med chefer og medarbejdere og så skånsomt som mulig".

Derfor er direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri også bekymret - selvom han overordnet er svært tilfreds med det han kalder et "et stærkt signal om opprioritering af digitaliseringsstrategien".

"Der er dog den malurt i bægeret, at digitaliserings- og moderniseringsstyrelserne pålægges massive sparekrav på 100 millioner kroner," siger han og advarer:

"Selvom sammenlægningerne må medføre en del administrative besparelser, og selvom vi ikke kender fordelingen af besparelserne mellem styrelserne, må vi som branche udtrykke bekymring for, at dette kan udvande digitaliseringsindsatsen."

Bunden opgave - kom igang

Hos Dansk Erhverv har man dog ikke samme bekymring. Her er det afgørende ikke, hvor mange årsværk der kommer i den nye styrelse, men om den kan levere de resultater på it-fronten, som Danmark sulter efter.

Det forklarer chefkonsulent Christian Ohm fra Dansk Erhverv.

"Antallet af årsværk er ikke så afgørende, så længe nedskæringer ikke går ud over de mål, der skal nås," siger han og mener, at dannelsen af den nye Digitaliseringsstyrelse netop sender et signal om mere ambitiøse it-mål.

"I Dansk Erhverv tager vi meget positivt imod at gøre digitaliseringen så eksplicit, som Regeringen gør ved at etablere en styrelse herfor," siger Christian Ohm.

Sammen med IT-branchen har organisationen regnet på de potentielle besparelse ved digitalisering og nået frem til, at der kan hentes 11.2 milliarder kroner per år. 

"Vi ser det som en bunden opgave for den nye styrelse at indfri digitaliseringens potentialer. Så det gælder om at komme i arbejdstøjet," fortæller han.

Også Dansk IT har store forventninger til den nye styrelse.

"Det er en glædelig nyhed. Det sender et stærkt signal om handlingsvilje, at man nu opretter en selvstændig styrelse med fokus på digitalisering," udtaler direktør Tony Franke i en meddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere