Artikel top billede

Næste års mobiler fra Samsung får fleksible skærme

Den koreanske elektronikgigant lover både mobiltelefoner og tablet-pc'er med fleksible skærme under præsentationen af et stærkt regnskab fra selskabets mobildivision.

Computerworld News Service: Samsung Electronics oplyser i dag, fredag, at selskabet sigte efter til næste år at lancere mobiltelefoner med fleksible skærme, mens også både tablet-pc'er og anden bærbar elektronik vil få denne nye type skærme snart derefter.

Selskabet påpeger, at det på denne måde vil følge op på succesen fra smartphonen Galaxy S II.

Disse kommentarer faldt under selskabets fremlæggelse af regnskabet for årets tredje kvartal.

Samsung oplyser i den forbindelse, at det samlede overskud i forhold til samme periode sidste år faldt 23 procent til 16,3 milliarder kroner.

Det blev trukket ned af chip- og skærm-divisionerne, mens driftsoverskuddet fra mobildivisionen mere end fordobledes i denne periode.

"Vi sigter efter at introducere den fleksible skærm i løbet af 2012, forhåbentlig vil det blive i første halvdel af året," fortæller talsmand Robert Yi under regnskabsfremlæggelsen. "Det vil sandsynligvis blive mobiltelefonerne, der først får dem."

Yi oplyser dog, at både tablet-pc'er og andre mobile enheder også vil få de fleksible skærme.

Samsung har tidligere fremvist buede skærme, der bestod af fleksible OLED-skærme (organic light emitting diode) i stive indkapslinger.

Det koreanske selskab oplyser, at dens populære smartphone Galaxy S II fortsat præsterer godt og indtil nu er solgt i 10 millioner eksemplarer på fem måneder.

Det har tilsyneladende været en fordel for denne Android-baserede smartphone, at Apple først lancerede sin iPhone 4S i oktober.

Apple har ellers lanceret sine tidligere modeller af iPhone i sommermånederne.

Samsung leverede 27,8 millioner smartphones i tredje kvartal, hvorimod Apple kun leverede 17,1 millioner, viser tal fra analysefirmaet Strategy Analytics.

Det ser dog ud til, at iPhone 4S sælger virkelig godt.

Der blev ifølge Apple solgt over fire millioner eksemplarer alene i de tre første dage efter lanceringen 14. oktober.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere