Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Vidnerne står i kø til Danmarks største it-retssag

Antallet af vidner voksede til knap 70 på den første retsdag i sagen, hvor et hollandsk firma hævder, at et EU-udbud var ulovligt og sagsøger den danske stat for mindst en halv milliard kroner.

Først i det sene efterår eller tidlig vinter 2012 kan der ventes dom i rekord-retssagen omkring udbuddet af radio-kommunikationssystemet til de danske beredskaber.

Det tilkendegav retsformanden i retssagen, dommer Lene Sadolin-Holst, i sidste uge på den første af 17 planlagte retsdage i den store sag. Der bliver dog taget godt fat i de planlagte retsdage den næste måneds tid, hvor der er planlagt ni retsdage svarende til i gennemsnit en hver anden dag.

Retssagens omfang er allerede i løbet af den første uges forhandlinger vokset yderligere, idet både sagsøgeren og sagsøgte har føjet et par håndfulde vidner til vidnelisten, så den nu nærmere sig i alt 70 vidner. Retten vil på et senere tidspunkt tage stilling til, om den vil tillade, at samtlige vidner bliver hørt hver for sig.

Sagsøgerens dag

De første dage i retten har stort set helt været sagsøgerens. Det meste af den første dag blev af advokat Camilla Bonde, advokatfirmaet Plesner, brugt til at trække perspektiver op helt tilbage fra begyndelsen af 1990'erne. Det var dengang TETRA blev modnet, og der foregik en lang række initiativer inden for Schengen-samarbejdet, som efter sagsøgerens opfattelse har betydning for det senere forløb.

Derudover læste advokaten vigtige passager op og henviste til bestemte sider af de foreløbig 7.000 nummererede siders sagsekstrakt. Der findes 10 sæt ekstrakter, som hver er på cirka 7.000 sider. Af miljøhensyn er de dog printet på begge sider - så der i alt "kun" er cirka 35.000 sider.

Både Camilla Bonde og hendes modpart, advokat Morten Uhrskov Christensen fra Kammeradvokaten, havde udarbejdet udførlige tidslinjer med nøgledatoer til støtte for rettens hukommelse.

Retten tilbød Morten Uhrskov Christensen, at han løbende kunne replicere på sin modparts indlæg, men han oplyste, at han valgte at samle sine kommentarer til et senere tidspunkt.

Retssagens tredje dag bliver onsdag den 3. november.

Læs også: 
Advokat: Regelbrud sikrer Motorola milliard-sejr

Rekordretssag: Sagsøger staten for en halv milliard

Gigantisk it-udbud gik galt - slået tilbage til start

Beredskabsnet afviser titusindvis af opkald
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere