Artikel top billede

Vidnerne står i kø til Danmarks største it-retssag

Antallet af vidner voksede til knap 70 på den første retsdag i sagen, hvor et hollandsk firma hævder, at et EU-udbud var ulovligt og sagsøger den danske stat for mindst en halv milliard kroner.

Først i det sene efterår eller tidlig vinter 2012 kan der ventes dom i rekord-retssagen omkring udbuddet af radio-kommunikationssystemet til de danske beredskaber.

Det tilkendegav retsformanden i retssagen, dommer Lene Sadolin-Holst, i sidste uge på den første af 17 planlagte retsdage i den store sag. Der bliver dog taget godt fat i de planlagte retsdage den næste måneds tid, hvor der er planlagt ni retsdage svarende til i gennemsnit en hver anden dag.

Retssagens omfang er allerede i løbet af den første uges forhandlinger vokset yderligere, idet både sagsøgeren og sagsøgte har føjet et par håndfulde vidner til vidnelisten, så den nu nærmere sig i alt 70 vidner. Retten vil på et senere tidspunkt tage stilling til, om den vil tillade, at samtlige vidner bliver hørt hver for sig.

Sagsøgerens dag

De første dage i retten har stort set helt været sagsøgerens. Det meste af den første dag blev af advokat Camilla Bonde, advokatfirmaet Plesner, brugt til at trække perspektiver op helt tilbage fra begyndelsen af 1990'erne. Det var dengang TETRA blev modnet, og der foregik en lang række initiativer inden for Schengen-samarbejdet, som efter sagsøgerens opfattelse har betydning for det senere forløb.

Derudover læste advokaten vigtige passager op og henviste til bestemte sider af de foreløbig 7.000 nummererede siders sagsekstrakt. Der findes 10 sæt ekstrakter, som hver er på cirka 7.000 sider. Af miljøhensyn er de dog printet på begge sider - så der i alt "kun" er cirka 35.000 sider.

Både Camilla Bonde og hendes modpart, advokat Morten Uhrskov Christensen fra Kammeradvokaten, havde udarbejdet udførlige tidslinjer med nøgledatoer til støtte for rettens hukommelse.

Retten tilbød Morten Uhrskov Christensen, at han løbende kunne replicere på sin modparts indlæg, men han oplyste, at han valgte at samle sine kommentarer til et senere tidspunkt.

Retssagens tredje dag bliver onsdag den 3. november.

Læs også: 
Advokat: Regelbrud sikrer Motorola milliard-sejr

Rekordretssag: Sagsøger staten for en halv milliard

Gigantisk it-udbud gik galt - slået tilbage til start

Beredskabsnet afviser titusindvis af opkald
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere