Artikel top billede

Vidnerne står i kø til Danmarks største it-retssag

Antallet af vidner voksede til knap 70 på den første retsdag i sagen, hvor et hollandsk firma hævder, at et EU-udbud var ulovligt og sagsøger den danske stat for mindst en halv milliard kroner.

Først i det sene efterår eller tidlig vinter 2012 kan der ventes dom i rekord-retssagen omkring udbuddet af radio-kommunikationssystemet til de danske beredskaber.

Det tilkendegav retsformanden i retssagen, dommer Lene Sadolin-Holst, i sidste uge på den første af 17 planlagte retsdage i den store sag. Der bliver dog taget godt fat i de planlagte retsdage den næste måneds tid, hvor der er planlagt ni retsdage svarende til i gennemsnit en hver anden dag.

Retssagens omfang er allerede i løbet af den første uges forhandlinger vokset yderligere, idet både sagsøgeren og sagsøgte har føjet et par håndfulde vidner til vidnelisten, så den nu nærmere sig i alt 70 vidner. Retten vil på et senere tidspunkt tage stilling til, om den vil tillade, at samtlige vidner bliver hørt hver for sig.

Sagsøgerens dag

De første dage i retten har stort set helt været sagsøgerens. Det meste af den første dag blev af advokat Camilla Bonde, advokatfirmaet Plesner, brugt til at trække perspektiver op helt tilbage fra begyndelsen af 1990'erne. Det var dengang TETRA blev modnet, og der foregik en lang række initiativer inden for Schengen-samarbejdet, som efter sagsøgerens opfattelse har betydning for det senere forløb.

Derudover læste advokaten vigtige passager op og henviste til bestemte sider af de foreløbig 7.000 nummererede siders sagsekstrakt. Der findes 10 sæt ekstrakter, som hver er på cirka 7.000 sider. Af miljøhensyn er de dog printet på begge sider - så der i alt "kun" er cirka 35.000 sider.

Både Camilla Bonde og hendes modpart, advokat Morten Uhrskov Christensen fra Kammeradvokaten, havde udarbejdet udførlige tidslinjer med nøgledatoer til støtte for rettens hukommelse.

Retten tilbød Morten Uhrskov Christensen, at han løbende kunne replicere på sin modparts indlæg, men han oplyste, at han valgte at samle sine kommentarer til et senere tidspunkt.

Retssagens tredje dag bliver onsdag den 3. november.

Læs også: 
Advokat: Regelbrud sikrer Motorola milliard-sejr

Rekordretssag: Sagsøger staten for en halv milliard

Gigantisk it-udbud gik galt - slået tilbage til start

Beredskabsnet afviser titusindvis af opkald
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?