Danskerne elsker LibreOffice

Danmark ligger helt fremme i feltet, når det gælder antallet af downloadede versioner per indbygger af open source-kontorpakken LibreOffice.

Læs også:
Ny gratis OpenOffice-kontorpakke får nyt navn

LibreOffice fylder ét år - sådan er det gået


Danmark ligger langt nede på listen, hvis man ser på det samlede antal downloads af LibreOffice.

Faktisk placerer kongeriget sig som nummer 28 på den liste.

Det er naturligvis de store lande som Brasilien, USA, Tyskland og Frankrig, der ligger helt i top. Korrigerer man for antallet af indbyggere, ser billedet dog noget anderledes ud.

Her kravler Danmark næsten helt op på podiet, nærmere bestemt indtager vi en femteplads på verdensplan efter lande som Finland og Tyskland.

Cirka ni ud af 1.000 danskere har hentet en version af LibreOffice.

Kontorpakken er ikke så vigtig mere
Leif Lodahl, der er LibreOffices talsmand i Danmark, forklarer den gode placering således:

"Open source er blevet en anderkendt model for forretningen, og den økonomiske nedsmeltning har været med til at bane vejen yderligere."

Den tendens eksemplificerer han med en tendens i det offentlige rum.

"Sidste år begyndte mange skoler at anvende open source-kontorpakker. Det samme sker eksempelvis i sygehusvæsenet, hvor hospitalerne i Region Hovedstaden er sprunget med på vognen," siger han.

Samtidig er kontorpakkens funktion blevet ændret i det moderne kontorlandskab, hvilket betyder, at virksomhederne ikke i samme grad som tidligere vil bruge penge på en Office-pakke, vurderer Leif Lodahl.

"Kontorpakken har fået en mindre betydning. Det daglige arbejde foregår i langt højere grad i fagsystemer som ERP, EDSH eller lignende."

Ikke helt præcise tal
Han påpeger dog, at download-tal ikke er en hel præcis måde at vurdere aktiviteten på, men de kan anvendes til at give en indikation om, hvor stor interessen er i det enkelte land.

"Der er to indikationer af, at danskerne er interesserede i LibreOffice," siger han.

"For det første ligger vi godt til på listen over antal downloadede versioner per indbygger. For det andet har den nationale LibreOffice-postliste i Danmark et større antal brugere end nogen anden LibreOffice-postliste i verden."

Læs også:
Ny gratis OpenOffice-kontorpakke får nyt navn

LibreOffice fylder ét år - sådan er det gået

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Dansk webshop politianmeldes for vildledende markedsføring: Fire hjemmesider er nu lukket for handel
Webshoppen outlet-shopping.dk er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden. Outlet-shopping er nu lukket for handel. Selskabet bag hjemmesiden vil nu tilbagebetale de berørte forbrugere på fire hjemmesider, hvor den, ifølge Forbrugerombudsmanden, ulovlige praksis har foregået.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.