Foto: Povl D. Rasmussen.

TDC roser mobilkonkurrent: Onfone har levet op til vores plan

Trods meldinger om problemer med flytningen af Onfones kunder til TDC's net, så er processen forløbet som håbet, lyder det fra TDC.

Missionen lykkedes.
 
Nogenlunde sådan lyder budskabet fra TDC's koncerndirektør for privatforretningen, Anders Jensen, om flytningen af lidt over 200.000 Onfone-kunder fra Telenor til TDC's netværk.
 
TDC købte i maj Onfone, der havde lejet sig ind i Telenors mobilnetværk, for cirka 300 millioner kroner. Herefter skulle alle kunderne skifte SIM-kort, så de i stedet kunne koble sig på TDC's net.
 
Lavpriskonkurrenter til Onfone som Telenors CBB og 3's Oister har fortalt, at de har gaflet kunder fra Onfone i processen.
 
Men ifølge Anders Jensen har overflytningen ikke kostet dyrt i kunder.
 
"Vi har haft et stabilt indtag på linje med forventningerne," siger TDC-direktøren.

Han vil dog ikke komme med tal på nuværende tidspunkt.
 
Har ansat ekstra
Torsdag aflægger TDC sit første kvartalsregnskab, efter at processen med at flytte alle kunderne blev afsluttet sidst i september.

Analytikernes øjne er netop rettet mod, hvordan Onfone har klaret flytningen af kunder. 
 
Flytningen af de cirka 200.000 kunder har dog ikke været uproblematisk. Blandt andet blev nogle kunder takseret forkert.
 
"Der har været nogle få fejl undervejs, og når man porterer (flytter, red.) så mange kunder, så rammer det mange. Men vi har været meget hurtige til at løse problemerne, og vi har kompenseret kunderne fuldt ud, hvis der har været noget," siger Morten Strunge, der er stifter af Onfone samt administrerende direktør i selskabet.
 
For at imødegå problemerne ved skiftet har Onfone ansat 50 til 60 ekstra medarbejdere til at håndtere kundernes henvendelser.
 
"Det har altid været kunden først, så vi har set på, hvad der skal til for at sikre en god kundeoplevelse, og så er resten ellers lige meget. Kunden skal kunne komme igennem til os, når han ringer. Det har kostet nogle penge, men i det store billede har det været en fin forretning og været det hele værd. Vi har fortsat en høj kundetilfredshed," siger Morten Strunge.
 
60 ekstra medarbejdere betyder dog også, at omkostningerne i Onfone er steget, siden TDC købte selskabet.
 
"Det er trods alt en lille pris at betale," siger Anders Jensen.
 
Unik position 
Ifølge Anders Jensen var det ikke blot en kundebase, som TDC købte i maj.
 
"En kundebase i kraftig vækst er altid interessant, men kundebasen som sådan er vældig flygtig, hvis man ikke har styrke i varemærke og kundeoplevelse. Køber man kun en kundebase, så hviler den på en svag platform, men hos Onfone hviler den på en stærk platform, fordi Onfone har sat en position og agenda på markedet," forklarer TDC-chefen.
 
Onfone har kørt med et koncept, hvor alt er inkluderet i en pakke. Det vil sige nogle timers taletid, fri sms og mms og data. Konkurrenterne har lanceret lignende produkter, men Onfone har en unik position her, som var værd at betale for, mener Anders Jensen.
 
"Et koncept kan altid kopieres, men der kan altid kun være én, som var først med det," fortæller TDC-direktøren.

Onfone havde 206.000 kunder ved udgangen af juni. Det er det senest tilgængelige tal for kundebasen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.