Artikel top billede

IBM mister 150.000 Notes-brugere i ét hug

IBM's kommunikationsplatform, Lotus Notes, styrtbløder. Senest har en verdensomspændende koncern med 150.000 brugere i 140 lande droppet Notes-mail til fordel for ærkekonkurrenten.

I midten af 1990'erne var den verdensomspændende revisionskoncern Ernst & Young en af de første rigtigt store brugere af mail- og samarbejdsplatformen Lotus Notes. Nu smider koncernens 150.000 Notes-brugere i 140 lande systemet på porten til fordel for Microsoft Exchange.

Tabet af så mange Notesbrugere er et prestigetab for IBM, som oven i købet må lide den tort, at Ernst & Young i stedet kaster sig i armene på konkurrenten Exchange.

Computerworld ringede til Ernst & Young i København for at få en lokal kommentar:

"Hele organisationen er omfattet, så den er god nok, vi skifter også i Danmark," siger Rune Dyhr fra Ernst & Youngs slutbrugerservice.

I første omgang gælder migreringen af de mange brugere kun e-postdelen af systemet, men det ligger i kortene, at Ernst & Young derefter smider hele den omfattende 'collaboration platform' på porten.

Ender med Sharepoint

Rune Dyhr bekræfter, at migreringen til Microsoft Exchange i første omgang kun gælder mails, men på lidt længere sigt er det ifølge Rune Dyhr meningen, at hele den omfattende Lotus Notes platform skal udfases.

"Så vidt jeg har forstået, bliver det Microsoft Sharepoint, som skal erstatte det databasedelingsværktøj, som er i Lotus Notes," siger Rune Dyhr, som er godt tilfreds med skiftet:

"Det er super. Det skal nok blive godt," siger Rune Dyhr og tilføjer:

"De forskellige platforme har hver deres fordele. Man kan sige meget om Notes, men det er ultrasikkert og klippestabilt, hvilket ikke er mit indtryk med Exchange.

Det omfattende arbejde med at migrere de mange Notes-brugere til Microsofts Exchange-platform ledes fra Ernst & Youngs afdeling i London, skriver ComputerSweden, som også har fået en kommentar fra Ernst & Young i Sverige.

"Vi har fået information om, at en migration er i gang, men eftersom det er vore globale it-organisation, som håndterer overgangen, kan jeg ikke kommentere yderligere," siger Mats Uggelberg, der er infrastrukturchef hos Ernst & Young i Sverige til ComputerSweden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?