Artikel top billede

Unitys Dash interface er en kombination af en desktop søgemaskine og et 'file and application interface'. Billedet er fra zdnet.com.

Ny konkurrent til Android: Nu kommer Ubuntu-telefonen

Om kort tid kan it-brugere få både mobiltelefon, smartphone og tablet, der kører på Linux-distributionen Ubuntu.

Android-mobilerne får sig en konkurrent, når Linux-distributionen Ubuntu inden længe bliver styresystem i både smartphones, tabletter og smart-tv.

Ifølge Zdnet vil Canonical-stifteren Mark Shuttleworth på den kommende Ubuntu Developer Summit i solskinsstaten Californien offentliggøre, at vi inden længe skal se Ubuntu Linux konkurrere med Android, iOS, og Windows på tablets og smartphones.

Berøringsfølsom og ARM CPU

Planen er på kort sigt at gøre Ubuntu 12.03 så stabil som mulig, give Unity-brugerfladen en sidste opdatering, og så vil Canonical ellers gå efter at udvikle den pænt udbredte Linux-distribution til alle slags enheder optimeret til ARM-processoren og berøringsfølsom skærm.

"Tag ikke fejl. Præcis som verden ændrer sig for producenterne, så ændrer den sig også for Linux-distributionerne. I dag kobler 70 procent af alle i Ægypten sig til internettet ved hjælp af telefonen, og selv i USA er tallet oppe på 25 procent," siger Mark Shuttleworth til Zdnet.

Den store konkurrent er i Shuttleworths verdensbillede Android, men Googles overtagelse af Motorola Mobility har rystet hardwareproducenterne nok til, at nogle af dem er begyndt at se sig om efter ikke-Android alternativer.

Klar i april 2014

Ubuntu har været i dialog med hardwareproducenter gennem halvandet år, men ikke truffet nogle aftaler. Og ligesom med Windows 8 så skal man ikke forvente at se en køreklar multi-device Ubuntu i den nærmeste fremtid.

Selv forventer Shuttleworth at en færdigbagt Ubuntu til alle gadgets er klar i april 2014, men indtil videre er der ikke skrevet så meget som én linje kode.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere