Artikel top billede

Region Midtjylland hasteindkalder HK i it-fyringsag

Få timer efter modtagelsen af kritisk brev fra HK indkaldte Region Midtjylland til hastemøde med fagforbundet i sag om fyringen af 40 it-folk, som ifølge regionen ikke er kompetente nok

Læs også:
Region til it-ansatte: 40 skal fyres - I er ikke gode nok

Kritik af 40 it-fyringer: Ledelsen har sovet i timen

Få timer efter at have modtaget et kritisk brev fra HK om fyringen af 40 it-ansatte, indkaldte ledelsen i Region Midtjylland til et hastemøde om fyringsprocessen.
 
Det fortæller Hans Henrik Hansen, der er formand for HK Kommunal Østjylland.
 
Han sendte torsdag et brev til flere ledere i Regionen, heriblandt it-chef Jørn Lodahl, hvor han skarpt kritiseret især processen omkring fyringsplanerne af 40 it-ansatte, som ifølge Region Midtjylland mangler de rette kompetencer.  
 
"Vi er blevet inviteret til et møde i Regionshuset i Viborg på mandag på baggrund af vores henvendelse," siger Hans Henrik Hansen med henvisning til sin formandskollega i HK Kommunal Midt-Vest. 

Regionen udmeldte i forrige uge, at 40 medarbejdere i it-afdelingen risikerer at miste jobbet, fordi de ikke er kompetente nok til deres job. Det fik HK til at kritisere ledelsen af regionen for embedsforsømmelse i forhold til afskedigelsesprocessen.   
  
Region vil give redegørelse
Hans Henrik Hansen tolker selv den hurtige tilbagemelding som garanti for, at Region Midtjylland har taget henvendelsen alvorligt.
 
Ifølge Hans Henrik Hansen stiller Regionen op til mødet med it-chef Jørn Lodahl og formentlig også direktør Lars Hansson, der har det overordnede ansvar for HR og kompetenceudvikling.
 
Formanden fortæller, at dagsordenen for mødet indeholder en redegørelse for situationen fra Region Midtjylland og en drøftelse af fremtidige processer.
 
"Jeg kan kun tolke det sådan, at de er villige til at drøfte situationen i forhold til at få afdækket det påståede manglende kompetencebehov, og hvad der kan gøres for at udbedre dette," siger Hans Henrik Hansen. 

Vil se saglige argumenter

Ifølge formanden er hans mål med mødet at få Region Midtjylland til at leve op til egne værdier og personalepolitik i forhold til fyringsrunden. Han vil have, at regionen håndterer fyrningsprocessen mere åbent.  
 
"Og at vi bliver mødt med nogle mere saglige argumenter, og ikke en til lejligheden opfundet begrundelse for at komme af med forskellige medarbejdere. Men det overordnede mål er vel at få udbedret de krigsskader, der allerede er sket," siger Hans Henrik Hansen. 
 
Forud for mødet er Hans Henrik Hansen imidlertid stadig vred over ledelsens håndtering af sagen.
 
"Det virker forhastet og dilettantisk, at man ikke har gjort sit forarbejde godt nok. Blandt andet at man ikke har diskuteret nogle objektive kriterier for udvælgelse af medarbejderne," siger han.

Det er endnu ikke lykkedes at få en kommentar fra it-chef Jørn Lodahl fra Region Midtjylland til sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?