Foto: Jørgen True.

Så er der krig: TDC vil sælge fiber til danskerne

For første gang nogensinde vil TDC tilbyde fiber-produkter til danske hjem. Se her, hvor produkterne bliver solgt.

Om cirka 10 dage tilbyder TDC et fiberprodukt. Dermed går TDC for første gang nogensinde på markedet med et fiberprodukt.
 
Det bliver indbyggerne i Nordsjælland, der bliver de første, som får mulighed for at købe produktet, der formentlig kommer til at hedde TDC HomeTrio Fiber.
 
Teleselskabet vil levere det via det fibernet, som TDC købte af Dong for to år siden.

Siden købet har TDC arbejdet på at køre nettet sammen med sin egen infrastruktur, og i længere tid har virksomheden arbejdet på at stykke et fiberprodukt sammen.
 
"Det er et spørgsmål om at bygge produktet op og sikre sig rettigheder, og der er vi så ved at være klar," siger vicedirektør René Brøchner fra TDC Privat.
 
Minder om kobber-produktet
Navnet læner sig ad det HomeTrio-produkt, som TDC allerede har i dag på kobbernettet ­- det vil sige via telefonstikket. Kun hastigheden er forskellig på kobber- og fiberproduktet.
 
"I store træk kommer de ikke til at adskille sig. Vi ønsker i bund og grund at tilbyde kunderne vores produkter på fiber de steder, hvor de ikke kan få det ønskede produkt på kobber. Det kan være de steder, hvor vi ikke har rullet en infrastruktur ud, så de kan få nok tv-strømme," forklarer René Brøchner.
 
Et HomeTrio-produkt indebærer udover bredbånd også tv og telefoni, og hvor hastigheden på kobber hedder op til 20/2, vil den på fiber være 50/10. Det vil sige, at kunden downloader med 50 megabit per sekund og sender med 10 megabit.
 
Dermed har TDC valgt at undlade at lancere et fiberprodukt med symmetriske hastigheder, hvor hastigheden for at sende og modtage er ens.
 
"Vi har som udgangspunkt ønsket at lave produkter, der lægger sig meget op af dem, vi har på kobber i dag. Det skal være adfærden og behovet, der skal være udslagsgivende for, hvornår man vælger det ene frem for det andet," siger han.
 
Danmarks største leverandør af fiberprodukter, Waoo, har i sin markedsføring slået hårdt på, at hastighed skal være symmetrisk.
 
"Vi kommer til at lancere en 50/50 lidt senere i 2012, fordi vi godt ved, at der vil være nogle få kunder, som efterspørger det. Men med 50/10 er vi dækket rigtig godt ind til de flestes behov," siger René Brøchner.
 
TDC HomeTrio Fiber kommer til at koste 599 kroner, og vil derfor fra årsskiftet være 80 kroner dyrere end HomeTrio-produktet på kobber. Der er 39 tv-kanaler inkluderet
 
Til sammenligning koster 50 tv-kanaler, telefoni og en 40/40 megabit-bredbåndslinjelinje 578 kroner per måned hos Waoo.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kompetera SolutionsDay 2017

Som it-professionel i dag forventes du at have et bud på fremtiden, fod på sikkerheden og fuldt styr på driften. På Kompetera SolutionsDay 2017 får du inspiration og svar - kom og hør spændende indlæg fra blandt andre Jakob Scharf tidligere chef for PET og Ken Bonefeld Nielsen, head of corporate security & ACA Department hos Sony Mobile Communications.

05. oktober 2017 | Læs mere


Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

10. oktober 2017 | Læs mere


EU persondataforordning - praktiske løsninger på dataudfordringer

Seminaret sætter fokus på dataportabilitet, Right to be Forgotten og 72-timers notifikationsreglen. Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Deltag og få indsigt i metoder og praktiske eksempler.

11. oktober 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Apples nye iOS 11 skaber store batteriproblemer på iPhone og iPad: Disse fire ting kan du gøre ved det
Apples nye iOS 11 skaber batteriproblemer for mange brugere, der oplever, at iPhonen pludselig ikke længere holder til en hel dag på jobbet. Du kan dog selv minimere problemet med disse fire lette trin.
CIO
Bare glem alle advarsler og alarmklokker: ”Din smartphone får ikke virus”
Sikkerhedsfirmaer advarer jævnligt om, at almindelige menneskers smartphone står pivåbne for virus og malware. Men ifølge en kendt sikkerhedsekspert findes det stort set ikke i Danmark.
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Digitaliseringen af finanssektorens sætter skub i et helt nyt syn på it-infrastruktur
Finanssektoren er i fuld gang med en voldsom digital omvæltning. Det betyder blandt andet et helt nyt syn på it-infrastruktur. Stadig flere virksomheder skifter fokus fra on-premise-løsninger til et miks af on-premise, hosting og cloud som kaldes en hybrid it-infrastruktur. Læs i dette whitepaper udarbejdet af IDC for Interxion om udviklingen, den nye tankegang og de umiddelbare fordele. 12 sider på engelsk.