Foto: Jørgen True.

Så er der krig: TDC vil sælge fiber til danskerne

For første gang nogensinde vil TDC tilbyde fiber-produkter til danske hjem. Se her, hvor produkterne bliver solgt.

Om cirka 10 dage tilbyder TDC et fiberprodukt. Dermed går TDC for første gang nogensinde på markedet med et fiberprodukt.
 
Det bliver indbyggerne i Nordsjælland, der bliver de første, som får mulighed for at købe produktet, der formentlig kommer til at hedde TDC HomeTrio Fiber.
 
Teleselskabet vil levere det via det fibernet, som TDC købte af Dong for to år siden.

Siden købet har TDC arbejdet på at køre nettet sammen med sin egen infrastruktur, og i længere tid har virksomheden arbejdet på at stykke et fiberprodukt sammen.
 
"Det er et spørgsmål om at bygge produktet op og sikre sig rettigheder, og der er vi så ved at være klar," siger vicedirektør René Brøchner fra TDC Privat.
 
Minder om kobber-produktet
Navnet læner sig ad det HomeTrio-produkt, som TDC allerede har i dag på kobbernettet ­- det vil sige via telefonstikket. Kun hastigheden er forskellig på kobber- og fiberproduktet.
 
"I store træk kommer de ikke til at adskille sig. Vi ønsker i bund og grund at tilbyde kunderne vores produkter på fiber de steder, hvor de ikke kan få det ønskede produkt på kobber. Det kan være de steder, hvor vi ikke har rullet en infrastruktur ud, så de kan få nok tv-strømme," forklarer René Brøchner.
 
Et HomeTrio-produkt indebærer udover bredbånd også tv og telefoni, og hvor hastigheden på kobber hedder op til 20/2, vil den på fiber være 50/10. Det vil sige, at kunden downloader med 50 megabit per sekund og sender med 10 megabit.
 
Dermed har TDC valgt at undlade at lancere et fiberprodukt med symmetriske hastigheder, hvor hastigheden for at sende og modtage er ens.
 
"Vi har som udgangspunkt ønsket at lave produkter, der lægger sig meget op af dem, vi har på kobber i dag. Det skal være adfærden og behovet, der skal være udslagsgivende for, hvornår man vælger det ene frem for det andet," siger han.
 
Danmarks største leverandør af fiberprodukter, Waoo, har i sin markedsføring slået hårdt på, at hastighed skal være symmetrisk.
 
"Vi kommer til at lancere en 50/50 lidt senere i 2012, fordi vi godt ved, at der vil være nogle få kunder, som efterspørger det. Men med 50/10 er vi dækket rigtig godt ind til de flestes behov," siger René Brøchner.
 
TDC HomeTrio Fiber kommer til at koste 599 kroner, og vil derfor fra årsskiftet være 80 kroner dyrere end HomeTrio-produktet på kobber. Der er 39 tv-kanaler inkluderet
 
Til sammenligning koster 50 tv-kanaler, telefoni og en 40/40 megabit-bredbåndslinjelinje 578 kroner per måned hos Waoo.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Gå hjem møde: GDPR og skygge-it

Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Hvordan får I både styr på skygge-IT og sikrer brugerne adgang til nettets glæder og dermed de værktøjer, der gør dem mere produktive samtidigt med, at man får styr på IT-sikkerheden, compliance, risk og herunder persondataforordningen? Kom og få svar

21. marts 2018 | Læs mere


Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
“Det er supergodt at overskride budgetterne. For faktum er, at man bliver klogere undervejs”
Meldingen er klar, når it-professor Stephen Alstrup skal levere opskriften på gode it-projekter i det offentlige. Budgetterne skal overskrides, og kravspecifikationerne skal gøres løsere. "Der er rigtig mange gode it-projekter, der har haft budgetoverskridelser. Det giver et meget stift forhold til leverandørerne, når man ikke kan lave budgetoverskridelser," siger han.
Computerworld
Rygte: Amazon opruster - kan være på vej til at åbne kæmpe-webshop i Danmark
Amazon kan være på vej til at åbne webshop i Danmark - måske allerede inden sommer.
CIO
Ansættelsen af ny CIO fik Jyske Bank til at hæve lønnen til hele direktionen: Så meget tjener en top-CIO i dag
Jyske Bank hævede lønnen til topchef Anders Dam og resten af selskabets direktion betydeligt, da selskabet i sommer ansatte top-CIO’en Peter Schleidt, der kom fra TDC. Grund: Peter Schleidt fik i TDC en højere løn end Anders Dam.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.