Foto: Jørgen True.

Så er der krig: TDC vil sælge fiber til danskerne

For første gang nogensinde vil TDC tilbyde fiber-produkter til danske hjem. Se her, hvor produkterne bliver solgt.

Om cirka 10 dage tilbyder TDC et fiberprodukt. Dermed går TDC for første gang nogensinde på markedet med et fiberprodukt.
 
Det bliver indbyggerne i Nordsjælland, der bliver de første, som får mulighed for at købe produktet, der formentlig kommer til at hedde TDC HomeTrio Fiber.
 
Teleselskabet vil levere det via det fibernet, som TDC købte af Dong for to år siden.

Siden købet har TDC arbejdet på at køre nettet sammen med sin egen infrastruktur, og i længere tid har virksomheden arbejdet på at stykke et fiberprodukt sammen.
 
"Det er et spørgsmål om at bygge produktet op og sikre sig rettigheder, og der er vi så ved at være klar," siger vicedirektør René Brøchner fra TDC Privat.
 
Minder om kobber-produktet
Navnet læner sig ad det HomeTrio-produkt, som TDC allerede har i dag på kobbernettet ­- det vil sige via telefonstikket. Kun hastigheden er forskellig på kobber- og fiberproduktet.
 
"I store træk kommer de ikke til at adskille sig. Vi ønsker i bund og grund at tilbyde kunderne vores produkter på fiber de steder, hvor de ikke kan få det ønskede produkt på kobber. Det kan være de steder, hvor vi ikke har rullet en infrastruktur ud, så de kan få nok tv-strømme," forklarer René Brøchner.
 
Et HomeTrio-produkt indebærer udover bredbånd også tv og telefoni, og hvor hastigheden på kobber hedder op til 20/2, vil den på fiber være 50/10. Det vil sige, at kunden downloader med 50 megabit per sekund og sender med 10 megabit.
 
Dermed har TDC valgt at undlade at lancere et fiberprodukt med symmetriske hastigheder, hvor hastigheden for at sende og modtage er ens.
 
"Vi har som udgangspunkt ønsket at lave produkter, der lægger sig meget op af dem, vi har på kobber i dag. Det skal være adfærden og behovet, der skal være udslagsgivende for, hvornår man vælger det ene frem for det andet," siger han.
 
Danmarks største leverandør af fiberprodukter, Waoo, har i sin markedsføring slået hårdt på, at hastighed skal være symmetrisk.
 
"Vi kommer til at lancere en 50/50 lidt senere i 2012, fordi vi godt ved, at der vil være nogle få kunder, som efterspørger det. Men med 50/10 er vi dækket rigtig godt ind til de flestes behov," siger René Brøchner.
 
TDC HomeTrio Fiber kommer til at koste 599 kroner, og vil derfor fra årsskiftet være 80 kroner dyrere end HomeTrio-produktet på kobber. Der er 39 tv-kanaler inkluderet
 
Til sammenligning koster 50 tv-kanaler, telefoni og en 40/40 megabit-bredbåndslinjelinje 578 kroner per måned hos Waoo.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen.


Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.