Artikel top billede

Disse 10 teknologier skal du holde godt øje med

Her er et bud på, hvilke teknologier du skal fokusere på i din virksomhed i 2012.

Bredbånds- og tele-giganten Verizon har identificeret de 10 største teknologi-tendenser for globale virksomheder og offentlige organisationer.

Hos Verizon er vurderingen, at virksomhederne i et vist omfang vil komme til at total-omlægge arbejdspladsen med fokus på øget effektivitet og service.

Analysehuset Gartner leverede for nylig også et bud på 10 tendenser, der skal blive dominerende næste år.

Sammenligner man listenerne, så er det faktisk kun konceptet omkring cloud computing og håndtering af store datapakker, såkaldt big data, de er enige om. Flere af punkterne på listerne er dog et udtryk for den sammen tendens - eksempelvis consumerization.  

Se her Verizons bud på næste års tendenser.

1: Højintelligente netværk
I takt med at antallet af enheder per bruger er stigende, bliver netværket mellem de forskellige smartphones, tablets og pc'er konstant udbygget.

Derfor vil vi komme til at se flere kommunikationsmodeller, der udnytter maskine-til-maskine-, maskine-til-person- og person-til-person-modeller.

Det giver muligheder for nye tilgange til energi- og pengebesparende løsninger, og det kommer til at stille højere krav til netværket, der skal binde det hele sammen.

2: Cloud computing
Verizon hopper med på cloud-bølgen og spår denne tendens til at få stor indflydelse på virksomhedernes struktur næste år.

Verizon tror på, at cloud computing vil medføre både besparelser og øget effektivitet, men virksomheden peger også på, at der kommer fokus på sikkerheden i skyen samt virksomhedernes individuelle policies på området.

3: Big data
Når store mængder data håndteres korrekt og effektivt med de rigtige værktøjer, åbner det muligheder for virksomhederne.

Ifølge Verizon vil det desuden have den effekt, at CIO'en (Chief Information Officer) vil bevæge sig over i en rolle som innovationschef (Chief Innovation Officer).

Det bliver CIO'ens opgave at indtænke business intelligence i virksomheden og bruge de store datapakker til at øge effektiviteten og sikre virksomheden nye forretningsmuligheder.

4: Den sociale virskomhed
Det sociale aspekt er allerede en del af erhvervslivet. Mange virksomheder viser sig på de sociale medier, eksempelvis Facebook, men tilstedeværelsen på de sociale sites skal have et formål.

Når virksomheden bliver social, kan den benytte sig af eksempelvis intelligent crowdsourcing, hvor brugerne/kunderne inddrages i virksomhedens produktudvikling.

Et større samspil med slutbrugeren sikrer en bedre innovation og en høj produktivitet, mener Verizon.

5: Video
Verizon forudser, at video bliver det nye "sort" i 2012. Video er populært hos brugerne, og med nutidens gadgets og høje standarder for netværk er video et meget lettilgængeligt medie med høj brugervenlighed.

Video bruges allerede i stor stil både internt i virksomhederne til eksempelvis møder og eksternt som kommunikationsform til kunderne.

Denne tendens er kommet for at blive, og konceptet vil kun blive mere udbredt næste år.

Se de sidste fem trends her

6: Mere kundeservice
Ifølge Verizon er personalisering et nøgleord, når vi snakker om B2C-kommunikation.

Der vil næste år være stort fokus på at møde kunderne på deres betingelser og imødekomme de krav, kunderne stiller til både produkt og service.

Brugervenlighed vil være i højsædet, og tendensen ses allerede nu. Flere steder har man mulighed for lynhurtigt og ubesværet at komme i kontakt med virksomheden ved hjælp af en "klik her for at chatte"-funktion.

7: Consumerization
Personalisering har også gjort sit indtog i it-afdelingerne på arbejdspladserne. Medarbejderne ønsker i stigende grad at bruge egne devices til at tilgå arbejdsdata, og det giver it-afdelingerne nogle udfordringer.

Det er især spørgsmålet om sikkerheden, der vægtes højt og oftest er årsagen til, at it-cheferne forholder sig tøvende til "bring your own device"-kulturen.

Men er der styr på sikkerheden, så venter der gevinster i form af medarbejdertilfredshed, effektivitet og økonomiske besparelser i it-afdelingen.

8: M2M2P - Maskine-til-Maskine-til-Person
Denne kommunikationsform vil få stor indflydelse på virksomhedernes administration af energiforbruget, hvis man skal tro Verizons forudsigelser.

Det kan eksempelvis bruges til monitorering og lageroptælling, men mulighederne er nærmest uendelige.

Dog vil det menneskelige aspekt være vigtigt at holde fast i, mener Verizon. Dels fordi det er uundværligt, dels fordi det vil inspirere til udviklingen af digital intelligens.

Et eksempel kan være i sundhedssektoren, hvor digitale enheder bruges til at overvåge en patients tilstand, men hvor det alligevel er en læge, der bruger maskinernes informationer til at foretage nødvendig behandling.

9: Sikkerhedsstandarder
Hvis sikkerhedsstandarderne overholdes, falder risikoen for databrud markant. Et eksempel er betalingskortindustriens sikkerhedsstandard, PCI-standarden.

Overholdelse af sådanne standarder vil i højere grad spille en rolle for god forretningsskik og dermed øge de forretningsmæssige muligheder for virksomheder på et både økonomisk og lovmæssigt presset marked.

Ved at kunne dokumentere overholdelse af standardbaserede sikkerhedsforanstaltninger vil virksomheden være en mere attraktiv forretningspartner for både private og offentlige kunder.

10: Grøn it
Grøn it vil gøre sit indtog i virksomhederne næste år, spår Verizon. Især reduktion af CO2-udslip vil være på dagsordenen, men også investeringer i energieffektive varme- og klimaanlæg vil blive en stor trend i 2012.

En anden mulighed for at indføre grøn it kan være, at søge efter on-demand-baserede modeller, hvor kapaciteten kan justeres efter belastning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.