Artikel top billede

Oracle Danmark får skattesmæk i million-klassen

På trods af en årlig omsætning på hundreder af millioner kroner kommer Oracle Danmark år efter år ud med millionunderskud. Det koster nu selskabet en stor restskat.

Sidste år (2010/11) omsatte Oracle Danmark for 355 millioner kroner.

Bruttofortjenesten var på 242 millioner, men alligevel endte Oracle med et resultat efter skat på minus 5,2 millioner kroner.

I 2009/10 omsatte Oracle Danmark for 295 millioner og havde et bruttoresultat på 217 millioner. Årets resultat blev et underskud på 7,7 millioner kroner.

I 2008/09 var de samme tal 287 millioner, 193 millioner og et resultat efter skat på minus halvanden million kroner.

40 millioner i restskat

De regnestykker er Skat ikke tilfreds med, og etaten har bedt Oracle indbetale en foreløbig restskat, der løber op i 40 millioner kroner. Oracle har betalt "under protest, uden anerkendelse af ansvar."

"Vi mener at have overholdt gældende regler og er ikke enige i Skats fortolkning af regelsættet," siger Anders Rendtorff, kommunikationsdirektør hos Oracle Danmark.

Skat mener, at Oracle i 2004 til og med 2008 har opgivet for lave resultater af sine driftsaktiviteter, og at "Oracle Danmark ApS er berettiget til at modtage en større andel heraf ved at anvende andre priser mellem koncernselskaber end dem, som er anvendt i de pågældende år."

Oracle har på sin side indbragt sagen for de danske og de irske myndigheder til afgørelse via MAP (Mutual Agreement Procedure) for at undgå dobbeltbeskatning.

Oracle "bestrider grundlaget for den reviderede selskabsskattevurdering og er i øjeblikket i diskussion med de danske skattemyndigheder i denne henseende."
 
Pæne lønninger
Ifølge regnskabet er der brugt 213 millioner kroner til lønninger, hvoraf fire millioner går til direktion og bestyrelse. Med 255 medarbejdere giver det en gennemsnitlig årsløn på 819.608 kroner.

Oracle har øget omsætningen, hvilket dels skyldes overtagelsen af Sun Microsystems Danmark, dels en fremgang i konsulentafdelingen, som ellers har været faldende de senere år.

Ifølge kommunikationsdirektøren kommenterer ledelsen ikke regnskabet, hvilket ellers ville være relevant både for så vidt angår skattesagen og eksempelvis baggrunden for medvind i salget af konsulentydelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?