Artikel top billede

Ny terahertz-chip kan bane vejen for nye teknologier

Chip-producent er på vej med en chip, der sender og modtager på terahertz-frekvenser. Det giver en hel række særlige fordele.

Computerworld News Service: Den japanske komponent-producent Rohm fortæller, at virksomheden har udviklet en chip, som stadig er på forsøgsstadiet, der kan sende og modtage signaler på terahertz-frekvenser og dermed overføre data med op til 30Gbps og gennemtrænge stof eller papir.

Virksomheden satser på at få enheden på markedet inden for de næste tre eller fire år til en indledende pris på knap 75 kroner.

Det gør det muligt at bruge chippen i hjemmeelektronik og andre forbruger-enheder.

Chippen måler 1,5 gange 3 millimeter og opererer i 300 GHz-frekvensen, som er en del af båndet mellem radio og lysbølger, og den er udviklet i samarbejde med researchere ved Osaka University.

Rohm fortæller, at chippen er den første i verden, der har opnået det ved så lille en størrelse.

Rohm fortæller, at chippen på nuværende tidspunkt kan håndtere data ved 1,5Gbps, men at det vil kunne øges til omkring 30Gbps i fremtiden.

HDTV-billeder i high definition

Virksomheden fortæller, at den har brugt chippen til at sende ikke-komprimerede HDTV-billeder i high definition.

Selskabet arbejder desuden på at udvikle chip til kommercielle applikationer målrettet den næste bølge af tv og projektorer, som vil blive i stand til at fremvise billeder, der er adskillige gange bedre end den nuværende opløsning.

De største forhindringer i forhold til masseproduktion på nuværende tidspunkt handler om holdbarhed og stabil performance, lyder det fra selskabet.

Signaler ved terahertz-frekvensen kan passere igennem materialer som papir, plastik, vægge og endda hudens yderste lag, hvilket også gør dem brugbare til for eksempel sikkerhedsapplikationer eller medicinske applikationer.

Signalerne kan dog ikke passere igennem vand eller metal, og ligesom lysbølger skal de peges i en bestemt retning. De har desuden begrænset rækkevidde.

Det meste af det udstyr, der er blevet brugt sammen med teknologien indtil nu, har været pladskrævende og dyrt, fortæller Rohm, og det har blokeret for brug uden for laboratorier og industrielle omgivelser.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere