Artikel top billede

Ansatte slæber privat it-grej med på arbejde i stor stil

Medarbejdernes egne enheder sniger sig ind i netværket, hvad enten man vil det eller ej. Derfor bør virksomhederne åbne for muligheden. Men gør det med omtanke. Her er en opskrift.

Allerede få meter fra indgangen på Computerworlds adresse i Herlev møder man den første medarbejder i virksomheden, der har taget sin egen iPad med på arbejde.

Det er Computerworlds it-chef, Jacob Hoffmann, der ikke holder sig tilbage fra at bruge den veldesignede tavlecomputer på arbejdspladsen.

Og den tendens er faktisk udbredt på hele etagen, hvor massevis af selvindkøbte enheder eller testprodukter ligger frit fremme på hæve/sænke-bordene i det åbne kontorlandskab.

På dette punkt adskiller Computerworld sig ikke fra andre virksomheder rundt omkring i kongeriget.

Sniger sig med

De mobile enheder sniger sig nemlig ned i tasken og med på jobbet, selv om de ikke er betalt af arbejdsgiveren.

I Guds eget land har man ligefrem navngivet fænomenet med den knap så mundrette forkortelse BYOD: Bring your own device (to work).

Det kan være et aktiv, når medarbejderen tager sin egen iPad med på arbejde, men det skaber også nye udfordringer. Ikke mindst når det gælder sikkerheden i virksomheden.

Pres fra to sider

Mange arbejdsgivere har da også affundet sig med tanken om, at medarbejderne bringer deres egne telefoner, tavlecomputere eller bærbare computere med på jobbet.

Det kan ligefrem være en fordel for virksomheden, fordi der ofte er tale om hurtigere og nyere udstyr end det, som virksomheden råder over i forvejen.

Arbejdet kan således udføres smartere og bedre.

"Der er faktisk pres fra to sider. På den ene side har du brugerne, som selv ønsker at tage deres egne enheder med på arbejde," siger Kenneth Rosenkrantz, der er key account manager hos it-firmaet Network Services.

"På den anden side har du it-afdelinger, som efterhånden har så mange forskellige enheder at holde styr på, at de er meget tilfredse med at brugerne selv overtager ansvaret for deres udstyr."

En udfordring

Det kan være fristende for virksomheden at tillade tavlecomputere, smartphones og andre mobile enheder i netværket.

Men det er en udfordring at integrere de mange fremmede enheder i netværket uden at slække på sikkerheden.

"Det er et klart dilemma. Hvordan skal man sørge for, at brugeren på den ene side har en oplevelse af, at de kan arbejde med deres eget udstyr og selv styre opsætningen, mens man samtidig sørger for, at sikkerheden er i top. Det er jo udstyr, der kommer fra et hjemme-miljø," vurderer Kenneth Rosenkrantz.

Der er flere løsninger på, hvordan man klarer sikkerhedsskærene. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Undgå netværksproblemer med de ansattes it-grej.

Sådan undgår du at dit private it-grej skader firmaet.

Sådan har Lego givet plads til ansattes eget it-grej.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.