Artikel top billede

Kinesisk pc-producent måske snart verdens største

Kinesiske pc-producent buldrer frem og kan måske snart banke HP af banen som verdens største producent af pc'er. Forklaringen ligger lige for.

Computerworld News Service: Med et styrket Lenovo på pc-markedet, står Hewlett-Packard (HP) over for en alvorlig trussel mod virksomhedens mangeårige førsteplads på markedet.
Med udgangspunkt i en stærk vækst i virksomhedens pc-salg er kinesiske Lenovo kommet foran Dell i årets tredje kvartal og er nu begyndt at samle kræfter til et angreb mod HP's førende placering, står der i en rapport fra IHS iSuppli.

Det er imponerende for en virksomhed, der var helt nede på en fjerdeplads så sent som i dette års første kvartal.

Overgår klart markedsvæksten

Trods det at det generelle pc-marked kun voksede med 5,3 procent i Q3, klarede Lenovo det rigtig godt med en vækst på 14,5 procent og fra 10,9 millioner solgte enheder i årets andet kvartal til 12,5 millioner enheder i det tredje.

Nu sidder Lenovo på 13,9 procent af det globale pc-marked - bare 4,2 procentpoint under markedslederen HP.

Det er et tættere løb, end HP har været vant til længe.

Ifølge iSuppli er det det tætteste nogen pc-producent har været på at udfordre HP's lederposition siden andet kvartal i 2008, da Dell kun lå 2,7 procentpoint under HP.

"Lenovo spinder stadig guld på den stærke efterspørgsel efter pc'er på hjemmemarkedet, Kina," skriver Matthew Wilkins, der er principal analyst hos iSupply, i en udtalelse.

Europa er svag, Kina er rødglødende

"Trods det at pc-salget i USA, Europa og mange andre regioner lider under den svage økonomi og voksende konkurrence fra tablets, så er salget af både bærbare og stationære computere rødglødende i Kina. Det gør det muligt for Lenovo at vokse sig større end sine amerikanske konkurrenter og opnå en position, hvor selskabet kan begynde at udfordre markedslederen HP."

Konklusionerne i denne uges rapport fra iSuppli minder om tal fra analysefirmaet Gartner, der blev offentliggjort i oktober.

I sidste måned bemærkede Gartner, at Lenovo var gået frem i årets tredje kvartal og havde overtaget andenpladsen på markedet fra Dell. Gartner tilskriver først og fremmest Lenovos "aggressive markedsføring" på både virksomheds- og forbrugermarkedet æren for virksomhedens succes.

HP er muligvis moden til en udfordrer efter efterårets tumult.

I august meddelte virksomheden, at den havde planer om at droppe pc-markedet. Og i perioden mens HP stadig lå i overvejelser, nåede den melding at skabe rørte vande i branchen.

Administrerende direktør for Dell, Michael Dell, fortalte senere, at den forvirring, der opstod efter HP's udmelding, skabte en mulighed på markedet for andre pc-producenter.

"Enhver form for usikkerhed eller forvirring udgør en mulighed," sagde Dell under Web 2.0-mødet i San Francisco i oktober.

"Der er ingen tvivl om, at vi har fået nogle store chancer på grund af de ting, der er foregået derovre [hos HP]. Kunderne overvejer, hvad der vil ske inden for det næste år eller to, og den slags udhuler tiltroen til virksomheden."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
IT-JOB

Unik System Design A/S

Erfaren udvikler til Unik Advosys

SUN-AIR of Scandinavia A/S

IT-supporter

Unik System Design A/S

Erfaren Product Owner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?