Artikel top billede

Se listen: Her de vigtigste it-trends i 2012

Analysefirmaet IDC udpeger de vigtigste tendenser, som vil præge virksomhedernes brug af it i 2012.

Læs også:

Gartners bud på de vigtigste it-trends i 2012

Computerworld News Service: Markedsanalytikere fra IDC vurderer, at det trækker op til storm i markederne for cloud, mobil og såkaldt "big data".

De regner ligefrem med, at selskaber som Microsoft, HP, SAP, RIM og andre - heriblandt Apple - kommer til at opleve at 'stå ved en korsvej' i 2012.

"Sidst på året bør det være blevet nogenlunde tydeligt, hvilke leverandører, der vil - og hvilke der ikke vil - være at finde blandt branchens førende sidst på dette årti," udtaler Frank Gens, der er senior vice president og chefanalytiker hos IDC.

IDC's prognoser for 2012 inkluderer følgende:

Her er listen:
- Forbruget inden for mobilitet, cloud-services, sociale medier og teknologier til analyse af big data stiger med omkring 18 procent per år og forventes at stå for mindst 80 procent af al væksten i it-forbruget mellem nu og 2020.

IDC forudsiger, at det bliver i 2012, at nogle af de første store slag vil ske, hvor selskaberne forsøger at positionere sig selv som førende på disse afgørende og hurtigt voksende teknologiområder.

- IDC forudsiger, at det globale it-forbrug vil stige 6,9 procent fra 2011 til lige knap 10 billioner kroner i 2012. Op mod 20 procent af denne samlede vækst vil være drevet af smartphones, tablet-pc'er, mobile netværk, sociale medier og big data-analyse.

- 2012 bliver også året, hvor der vil ske det, som IDC kalder "mobilherredømmet," hvor de mobile enheder overgår de traditionelle pc'er, både hvad angår antal leverancer og forbrug, og hvor mobil-apps med 85 milliarder downloads genererer større omsætning end mainframe-markedet.

- Der vil i 2012 også være ophedet konkurrence på mobilitetsområdet, idet Microsoft melder sig i den afgørende kamp om dominans i markedet for mobilstyresystemerne, og Kindle Fire udfordrer iPad i markedet for tablet-pc'erne.

- Også konkurrencen inden for cloud computing vil tiltage, idet erhvervslivets it-afdelinger skifter fokus fra opbygning af infrastruktur til oprettelse af applikations-platforme og -økosystemer.

Slaget om dominans inden for enterprise-platforme er allerede under opsejling, hvor etablerede spillere som IBM, Microsoft og Oracle står overfor seriøs konkurrence fra Amazon, Google, Salesforce.com og VMware.

IDC regner eksempelvis med, at Amazon Web Services' omsætning i 2012 vil overstige 5,5 milliarder kroner, efterfulgt inden for 18 måneder af Googles enterprise-forretning.

Fusioner og opkøb i vente


IDC forventer også at se en storm af fusioner og opkøb i 2012 i kampen om at vinde konkurrencefordele. Det forudsiges for eksempel, at Microsoft inden for et år vil købe en indholds-/medie-cloud såsom Netflix for at få en markedsplads til sine apps og sit øvrige indhold.

Af andre potentielle hovedmål for opkøb nævner IDC cloud-applikations-/SaaS-virksomheder såsom Workday, NetSuite og Taleo.

- IDC forventer ligeledes at adskillige store it-leverandører vil foretage "symbolske" opkøb inden for sociale medier, mens andre vil fortsætte med at udvide deres community-platforme. Virksomheder som LinkedIn, Spigit, BrightIdea, Attensity og Lithium er oplagte mål for Microsoft, IBM og Oracle.

- Big data vil i 2012 blive udråbt som den næste helt nødvendige "must have"-kompetence, idet datamængderne stiger fra i år med 48 procent til 2,7 zettabyte. Mere end 90 procent af disse datamængder vil være ustrukturerede data såsom billed-, video- og lydfiler fra for eksempel sociale netværk, der er fulde af rig information men udfordrende at analysere.

2012 bliver sandsynligvis et travlt år i forhold til fusioner og opkøb inden for big data, hvor de store it-leverandører vil forsøge at købe sig til højere funktionalitet.

- Forbruget på mobildata vil for første gang overgå forbruget på faste datanetværk.

- 80 procent af alle nye kommercielle enterprise-apps vil blive udrullet på cloud-platforme.

- 15 procent af alle nye mobil-apps vil være baseret på HTML5 sidst på året 2012.

- Leverandører fra nye markeder såsom Huawei og China Telecom vil gøre aggressive fremstød i udviklede markeder heriblandt i USA.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Gartners bud på de vigtigste it-trends i 2012
IT-JOB

Hansen Technologies Denmark A/S

Software Developer

Dynamicweb Software A/S

Product Manager, Integrations

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Dataarkitekt/dataudvikler med fokus på kombinerbarhed af data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”