Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Navne-strid: Sådan bliver kampen om navnet Logica

Sådan kommer it-giganten Logica til at kæmpe for retten til at bruge navnet i Danmark.

Læs også:

Lille dansk firma vil tvinge Logica til nyt navn

Sagen om, hvorvidt Logica skal skifte navn, rykker stadig nærmere en afgørelse.

Men selskabets fremtidige navn er uvist lidt endnu, da sagen trækker ud.
 
Tilbage i august skrev Computerworld, at et lille dansk firma ville tvinge Logica til at afgive navnet på dansk grund.

Det drejer sig om den århusianske software-leverandør, Logiva, der er utilfreds med, at en direkte konkurrent også er nærmest navnesøster til virksomheden.

Begge virksomheder leverer nemlig it-løsninger og faktureringssystemer til danske kommuner. Her mener den lille århusianske leverandør, at Logica giver store problemer.

Logiva blev stiftet i Danmark i 1998, dengang under navnet RGM. I år 2000 skiftede selskabet imidlertid navn til det nuværende Logiva A/S. På daværende tidspunkt havde Logica endnu ikke indfundet sig på det danske marked.

Navne-rivalen kom nemlig først til Danmark i forbindelse med overtagelsen af WM-Data i 2006. Siden 2008 har selskabet dog heddet Logica Danmark.

I forbindelse med navneskiftet anmodede Logica om registrering af navnet som varemærke hos OHIM, der er den EU-myndighed, der udsteder varemærker.

Sagen trækkes i langdrag

I august 2010 protesterede Logiva mod denne registrering. Der var ventet en afgørelse i sagen i august 2011, men da Computerworld talte med Logiva for fire måneder siden, blev protesten stadig behandlet. Håbet var dog, at afgørelsen ville falde inden for den kommende måned.

Nu skriver kalenderen imidlertid december, og Logiva venter stadig på en afgørelse.

5. oktober 2011 fik Logica nemlig yderligere to måneder til at komme med en redegørelse. Det vil sige, at Logicas redegørelse senest skulle være den europæiske varemærkemyndighed i hænde mandag den 5. december.

Da Computerworld var i kontakt med OHIM's hovedkontor i Alicante i Spanien, var der endnu ikke registreret et svar fra Logica.
Sagsbehandlingen tager dog tid, og den manglende registrering er derfor ikke ensbetydende med, at der ikke er kommet et svar fra Logica.

To muligheder

OHIM oplyser til Computerworld, at der fremadrettet er to mulige udviklinger i sagen.

Såfremt Logica ikke har leveret deres argumenter, går sagen direkte ind i en afgørelsesfase, som i gennemsnit tager omkring fire måneder.

Har Logica svaret varemærkekontoret i Spanien, skal det samlede materiale fra Logiva og Logica vurderes, inden sagen går videre ind i afgørelsesfasen. I den forudgående vurderingsfase skal den europæiske myndighed tage stilling til, om der er tilstrækkeligt materiale til at nå en fair afgørelse.

Afhængig af OHIM's vurdering af materialet kan der komme endnu en runde, hvor de to selskaber kan fremlægge argumenter for deres individuelle standpunkter i sagen, eller OHIM kan vælge at træffe en afgørelse på baggrund af det tilvejebragte materiale.

Endnu en spørgerunde kan forlænge sagen med yderligere to til fire måneder.

Afgørelsen er ikke endelig

Dog oplyser OHIM's hovedkontor i Spanien, at der hidtil har været en hel del korrespondancer med både Logiva og Logica, hvorfor det umiddelbare bud er, at der nu vil blive truffet en afgørelse. Om den internationale kæmpe Logica skal til at overveje navnealternativer forventes derfor at blive afklaret i løbet af første kvartal i det nye år.

Til historien hører, at sagen i OHIM blot er en protest mod varemærkeregistreringen. Såfremt Logiva får medhold, skal firmaet bringe sagen videre til fogedretten for at kunne forbyde Logica at bruge navnet i Danmark.

Læs også:

Lille dansk firma vil tvinge Logica til nyt navn




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere