Artikel top billede

Steve Wozniak: Macintosh-computeren var en fiasko

Macintosh blev først en god computer efter omfattende modificeringer, siger Apples medgrundlægger. Se her, hvorfor det gik galt.

Computerworld News Service: Apples medgrundlægger, Steve Wozniak, afslører i et interview interessante holdninger om visse fejlslagne Apple-produkter.

Under et interview i det indiske tv-program Sunday MIDDAY medgav Steve Wozniak, at Apple III havde været en fiasko - noget de færreste vil være uenige i - men han sagde samtidig, at Macintosh også havde været en fiasko.

"Apple III var en fiasko, LISA var en fiasko, og Macintosh var en fiasko. Det var kun ved at modificere Macintosh kraftigt og over en længere periode, at vi fik gjort det til en god computer," sagde Steve Wozniak.

Opskrift fra ledelsen

Apple III blev ikke nogen succes, fordi det var marketingsfolk, der stod i spidsen for projektet.

"Hvis folkene hos Apple havde bygget en maskine, de selv havde elsket, så var den blevet en succes. Men i stedet kom opskriften fra Apples ledelse."

"Det var folk fra marketing, der bestemte, og de tog efter min mening nogle rigtig dårlige beslutninger. Der var problemer med hardwaren. Der blev udsendt et produkt, der havde fejl allerede fra begyndellsen, og selv hvis man retter det året efter, så sælger den slags bare ikke," sagde han.

"Det er det samme med smartphones i dag. De kommer ud, og så er der et eller andet frygteligt ved dem. Man kan løse alle problemerne, men alligevel sælger de ikke. Så går man glip af chancen."

Jobs vidste hvad han ville

Steve Wozniak mener til gengæld, at Apples store succes i høj grad skyldtes hans medgrundlægger, Steve Jobs.

"Steve Jobs spillede en stor rolle i forhold til det, og han vidste, hvad han ville med det. Det var et fantastisk produkt. Steve Jobs ville have det bedste i verden. Han vidste, at jeg var den bedste designer, og at Apple II var den bedste computer, og det var derfor, han ville have begge dele."

Steve Wozniak siger i interviewet, at han ikke har læst Walter Isaacsons Jobs-biografi, selv om han faktisk har bogen stående derhjemme.

"Jeg har haft så travlt, at jeg ikke har fået den læst. Men jeg var med til det meste. Så jeg er sikker på, at den er korrekt. Steve Jobs ønskede selv ærlighed i bogen, og han ville ikke have, at bogen var ugennemsigtig eller at den gemmer sandheden væk."

Han beskriver Steve Jobs død som et "chok".

"Steve Jobs spillede så stor en rolle i mit liv, og nogle gange begynder jeg at græde."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?