Mange tusinde danskere har fået lænset Dankortet

Hvis din konto er blevet tømt, er du ikke den eneste. 3.000 danskere blevet ramt af Dankort-svindel til millioner af kroner.

Ifølge politiet er antallet af anmeldelser for svindel med Dankortet eksploderet siden sidste weekend.

Indtil nu er 3.000 danskere blevet ramt af svindel i større eller mindre omfang.

Herudover har 4.000 fået spærret deres Dankort af banken på grund af frygt for misbrug.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Kun på Sjælland
Nets, der udsteder Dankortet, fortæller, at svindlen primært har ramt brugere af pengeautomater i København og andre byer på Sjælland. Nøjagtig hvilke automater det drejer sig om, vil Nets ikke fortælle.

Tyvene har opsat udstyr, der kan aflæse magnetstriben samt kameraer, der har optaget koden, der trykkes ind, når man skal hæve penge.

"Typisk monteres der en skinne indeholdende en kortlæser med gaffatape sammen med et minikamera, der aflæser pinkoden," fortæller politikommissær Asger Jensen, Københavns Politi til Jyllands-Posten.

"Den slags udstyr kan frit købes over internettet, og kan være særdeles svært at opdage for den almindelige travle bankkunde."

Hævet i udlandet
For at omgå den indbyggede chip, der i dag er indbygget i alle Dankort, er oplysningerne blevet videregivet til personer uden for landets grænser.

Herfra har der været fri adgang til danskernes kontanter.

Reglerne omkring svindel med Dankortet er, at bankerne som udgangspunkt holder de fuppede danskere skadesløse. Der kan dog blive tale om, at en bankkunde skal betale en selvrisiko på 1.200 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.