Artikel top billede

Jakob Willer er direktør for Telekommunikationsindustrien. Foto: Torben Klint

Teleboss: Nægt at udlevere danskernes data til Skat

"Absurd." Sådan siger teleboss om Skats krav om at få udleveret følsosmme teleoplysninger, der normalt kræver dommerkendelse.

Læs også:

Skat: Derfor kigger vi dine teledata igennem.

Skat kræver dine teledata uden retskendelse

Derfor har Skat ret til at snage i dine teledata.

"Jeg er overrasket."
 
Sådan siger direktør i telebranchens interesseorganisation Tele-kommunikationsindustrien, Jakob Willer, efter at Computerworld har afsløret at Skat i flere breve har krævet følsomme teleoplysninger om konkrete borgere udleveret fra teleselskaber uden brug af en dommerkendelse.
 
"Her har man en skattemyndighed, som anmoder nogle teleselskaber om at udlevere noget enormt omfattende materiale med oplysninger om enkeltpersoners kommunikation med andre mennesker. Det er jeg faktisk temmelig overrasket over," siger Jakob Willer.  

Ifølge Skat skal teleloplysningerne bruges til at af- eller bekræfte, om konkrete borgere har betalt det rigtige beløb i Skat. 

Du kan læse mere om myndighedens begrundelse for at indhente oplysningerne her.
  
For detaljeret
Jakob Willer anerkender, at teleselskaberne ifølge skattekontrolloven er pålagt at udlevere oplysninger om, hvem de har handlet med, og om hvor meget kunderne er blevet faktureret for.
 
"Men jeg kan slet ikke se, at det er omfattet, at man skal udlevere specifikke oplysninger om, hvem der er ringet til på bestemte tidspunkter. Jeg kan ikke umiddelbart se, at der skulle være hjemmel til at udlevere så omfattende materiale i denne lovbestemmelse," siger Jakob Willer.
 
Han fortæller, at han ikke har overblik over, hvor mange teleselskaber, der har modtaget breve fra Skat med krav om udlevering af de følsomme telefonoplysninger, men at der er tale om flere selskaber.   
 
"Det er da absurd, hvis Skat skulle kunne få udleveret den type oplysninger til ligningssager som politiet i andre sager skal have en retskendelse til at få udleveret."
 
Nægt at udlevere
Derfor har direktøren nu udsendt et brev til alle medlemmerne af branchen, hvor han opfordrer medlemmerne til at lade være med at udlevere de teleoplysninger oplysninger, som Skat kræver, uden at se en dommerkendelse.
 
Samtidig har han aftalt et møde med Skat om problemstillingen, fortæller han til Computerworld.
 
"Det lyder som om, at der er behov for at aftale nærmere retningslinjer med Skat, så vi er enige om, hvilke typer oplysninger, der kan og skal udleveres fra selskaberne side," siger han.

Læs også:

Skat: Derfor kigger vi dine teledata igennem.

Skat kræver dine teledata uden retskendelse.

Derfor har Skat ret til at snage i dine teledata.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.