Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Blackberry-producent har kurs mod et sort hul

En fejlslagen tablet-lancering og en udskudt smartphone får krisen til at ulme i virksomheden bag Blackberry.

Læs også: Teletopchefer skærer drastisk ned på egen løn

Research in Motion (RIM), der er selskabet bag Blackberry-telefonerne, er i store problemer.
 
Mobilproducentens andele på smartphone-markedet er stærkt faldende, og et forsøg på at komme ind på tablet-markedet fejlede i april.
 
Blackberry Playbook skulle være RIM's indgang til tablet-markedet, men den endte med at blive en gigantisk fiasko.
 
Dermed står RIM nu med faldende markedsandele på smartphone-markedet, samtidig med producenten ikke kan komme ind på det hurtigt voksende tablet-marked.
 
The Wall Street Journal skriver, at netop den cocktail sender RIM ud i store problemer, og det er ikke blevet bedre af, at selskabet har måttet udskyde sin nye smartphone Blackberry 10.

Det er den, der skal tage konkurrencen op med iPhone og Android-mobilerne i et forsøg på at genvinde andele på smartphone-markedet.
 
Efterlyser bedre produkter
RIM har ifølge finansavisen lovet at bruge over en halv milliard kroner på markedsføring for at forbedre sin position på det amerikanske marked, men det er ikke nok, lyder det fra en analytiker.
 
"Vi tror ikke, at udgifter til promovering er en langtidsholdbar løsning til at flytte markedsandele; bedre produkter er kravet," skriver analytikere fra National Bank Financial ifølge The Wall Street Journal.
 
De seneste tal for nysolgte smartphones på globalt plan giver ifølge analysefirmaet Gartner Research de canadiske Blackberry-mobiler en markedsandel på 11 procent.
 
Blot 15 måneder tidligere var 18,2 procent af alle nysolgte smartphones en Blackberry.

De to sidestillede topchefer i RIM, Jim Balsillie og Mike Lazaridis, valgte for nylig at acceptere en drastisk lønnedgang, imens krisen kraser i firmaet. De kommer hver især til at tjene en dollar i 2012.

Læs også: Teletopchefer skærer drastisk ned på egen løn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere