Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

Kandidat til Året it-fuser 2011: Smartphone-skatten

En it-skat afløste en anden og alle hiver sig i håret. Hvad var egentlig meningen med SRSF-regeringens indførelse af en smartphone-skat?

Læs også:
Skatteministeren: Derfor indfører jeg smartphone-skat

Sådan bliver du ramt af ny smartphone-skat

Her er årets tre største it-fusere - stem på din favorit

Da de første bulletiner fra Crowne Plaza-hotellet i Ørestaden i København lød på, at multimedieskatten skulle afskaffes, var der jubel i den danske it-branche. 
 
Lidt efter fik branchen dog meget lange arme, der slæbte sig langs jorden, da den fandt ud af, at multimedieskattens afløser reelt var en smartphone-skat
 
Således var en af fortalerne for at nominere Smartphone-skatten da også direktør i Dansk Industris it-brancheforening, ITEK, Tom Togsverd som i en mail til Computerworld udtrykte sin skuffelse på følgende måde:
 
"Afskaffelsen af multimedieskatten blev afløst af noget næsten lige så meningsløst og med en masse bøvl for alle til følge," lød begrundelsen for nomineringen fra Tom Togsverd.
 
Ny skat til mobilen
Smartphone-skatten indebærer, at du som medarbejder skal betale skat på arbejdsgiverbetalt telefon og bredbånd samt giver køb på bruttolønsordningen, minder til forveksling om multimedieskat-monstret.  
 
Det betyder, at omkring 550.000 danskere bliver ramt direkte på pengepungen, når de skal til at betale skat af 2.500 kroner for den arbejdsgiverbetalte telefon og bredbånd uden loft for hustanden, når skatten bliver indført 1. januar 2012.
 
Revisor Niels Sonne fra Deloitte har over for Computerworld tilkendegivet, at med sløjfningen af multimedieskat og en introduktion til smartphone-skatten er bruttolønsordingen en "død sild". 

Du kan læse revisorernes forklareringer på, hvilken forskel udviklingen fra den gamle til den nye it-skat har for dig her
 
Vrede politikere
På Christiansborg raser blandt andre it-ordfører Dennis Flydtkjær over den nye skat, som han mener, er værre end fra før beskatningen af telefonen.
 
"Min kommentar til den nye ordning er, at det er som så meget andet med den nye regering, nemlig fup og fidus," siger skatteordfører Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti.
 
Liberal Alliances skatteordfører, Ole Birk Olesen, forstår heller ikke, hvorfor der skal indføres beskatning af den frie telefon, som minder om tiden før multimedieskatten - bare mere indviklet.
 
Han mener direkte, at smartphone-skatten ødelægger medarbejdernes fleksibilitet og i sidste ende virksomhedernes konkurrenceevne, når man lægger skat på arbejdsredskaber.
 
Hvad synes du? Er SRSF-regeringens nye it-beskatning virkelig Årets it-fuser 2011?
 
Du er velkommen til at stemme i boksen til højre for denne artikel, hvis du da ikke allerede har stemt på din "favorit".

Læs også:
Skatteministeren: Derfor indfører jeg smartphone-skat

Sådan bliver du ramt af ny smartphone-skat

Her er årets tre største it-fusere - stem på din favorit




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere