Artikel top billede

Disse fem it-trends vil forandre dit liv i de næste år

Læs her IBM's årlige forudsigelse om, hvordan vores liv vil blive omformet af fem teknologier i de kommende fem år.

Computerworld News Service: Hvert år fremhæver IBM fem teknologier, som selskabet forudsiger vil ændre vores liv i løbet af de kommende fem år.

I år drejer det sig om effektiv indvinding af vedvarende energi, udbredelse af biometrisk identifikation og autentifikation, styring af maskiner med sindet alene, lukning af den digitale kløft og ophør af spam.

Effektiv indvinding af energi

Der er energi overalt. Det produceres, når vi går, når vores computere bliver varme og når vandet bevæger sig gennem rørene i vores hjem.

I løbet af de næste fem år vil vi blive bedre til at indvinde al denne energi til personlig brug, forudsiger IBM.

"Fremskridt inden for vedvarende energi vil gøre det muligt for individer at indsamle denne kinetiske energi, som ellers går til spilde, og anvende den til at give strøm til vores hjem, arbejdspladser og byer," lyder det fra selskabet.

Passwordet forsvinder

Det forudsiges også, at vi holder på med at bruge kodeord som den primære måde at få adgang til alting. A

pparater til at fastslå brugerens identitet ved hjælp af biometri vil blive almindeligt udbredt i løbet af de næste fem år, mens brugen af kodeord bliver fortid.

"Forestil dig, at du bliver i stand til at gå op til en hævekortautomat og sikkert hæve penge ved blot at sige dit navn og se ind i en lille sensor, der kan genkende de unikke mønstre i dit øjes nethinde," skriver IBM.

Tankelæsning

Tankelæsning har altid givet stof til science fiction, men nu ser det ifølge IBM ud til, at det inden længe bliver virkelighed.

Forskerne har allerede fundet ud af, hvordan vi kan kontrollere maskiner med vores sind.

Der findes udstyr til at tage på hovedet, som kan aflæse hjerneaktivitet og primitivt afbilde, hvad man tænker på.

"Inden for fem år vil vi begynde at se de første prototyper af denne teknologi til spil- og underholdningsindustrien," lyder prognosen fra IBM.

"Derudover kan læger anvende denne teknologi til at teste hjernen og muligvis endda til at støtte genoptræningen efter slagtilfælde og som hjælp til at forstå hjernelidelser såsom autisme."

Farvel til spam - på en måde

Lukning af den digitale kløft

Teknologiske fremskridt, særligt de der bidrager til at give mobile enheder i hænderne på flere folk, vil så godt som lukke den digitale kløft mellem de, der har adgang til informationsteknologi, og de der ikke har, hævder IBM.

Selskabet estimerer, at 80 procent af verdens befolkning om fem år vil have adgang til denne type enheder.

"Flere og flere samfund vil blive i stand til at anvende mobilteknologi til at få adgang til afgørende information og til bedre at forsyne folk med nye løsninger og forretningsmodeller såsom mobil e-handel og sundhedspleje via fjernadgang," vurderer IBM.

Vi vil vinke farvel til spam

Selskabet forudsiger også, at vi inden længe kommer til at slippe for spam. På en måde.

"Uopfordrede reklamer kommer muligvis til at føles så personligt vedkommende og relevante, at de ikke længere virker som spam," forklarer IBM. "Samtidig vil spamfiltrene blive så præcise, at man aldrig igen vil blive forstyrret af uønsket salgsmateriale."

Af alle IBM's forudsigelser synes den om ophøret af spam at være på mest usikker grund.

Det er i årevis blevet forudsagt, at spam vil forsvinde, hvilket altså ikke er sket endnu.

Derudover lyder det mere som en begyndelse end en afslutning, når man forudsiger, at spam ikke ligefrem forsvinder, men bare ikke længere vil føles som spam, fordi spammerne bliver bedre til det, de gør.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere