Artikel top billede

Derfor vinder Apple kampen om app-markedet

Der er flere Android-smartphones, end der er iPhones. Alligevel er det en bedre forretning at udvikle apps til iOS. Læs her, hvorfor.

Læs også: Android sælger dobbelt så godt som iPhone

Der er tre gange så mange nye app-projekter i App Store som i Android Market. Det skriver eWeek.

Men der er væsentligt flere Android-smartphones i verden end iPhones.

Ifølge analysehuset Gartner sidder Android nu på intet mindre end 52 procent af verdens smartphones, og i USA alene er der dobbelt så mange Android-telefoner, som der er iPhones.

Grunden til Androids popularitet findes ikke nødvendigvis i selve styresystemet. Partner i app-uviklingsfirmaet Greener Pastures, Jakob Mikkelsen, mener at have en god forklaring.

Android er nemlig en smule mere prisvenlig end Apples dyre modstykke, og det får mange til gå ad Google-vejen, når de skal have en ny telefon, der er tidssvarende.

"Køberen af en Android-telefon er ikke nødvendigvis interesseret i en smartphone med alle de medfølgende funktioner. Købet af en iPhone er derimod et meget bevidst valg," forklarer han.

Derfor går apps til iOS som varmt brød

Android Market er ikke lige så nationalt differentieret som App Store er.

Når du i Danmark sidder og kigger i App Store på din iPhone, vil du få danske apps med på listerne, som ikke ses i andre lande.

Eksempelvis må vi antage, at interessen for DMI's Byvejret er markant større i Danmark end i andre lande, og det samme gælder de mange andre apps, der direkte henvender sig til danskerne.

Android Market er ikke "lige så flinke" ved de danske udviklere, som Jakob Mikkelsen udtrykker det.

Derfor er det sværere at blive set, når man som app-udvikler gør sit produkt tilgængeligt i Android Market, end hvis man gør det i App Store.

En anden grund til Apples dominans er mængden af downloads. Faktisk foretages der omkring ti gange så mange downloads fra App Store som fra Android Market, fortæller Jakob Mikkelsen.

Men brugerbilledet er også forskelligt på de to platforme og afspejler ikke helt mængden af downloads.

"På Android foretages der færre downloads, men brugerne benytter til gengæld de apps, de har downloadet. På iPhone foretages der flere downloads, men der er også flere apps, der aldrig bliver brugt," siger Jakob Mikkelsen.

Men hvad enten de downloadede apps bliver brugt eller ej, er for så vidt ligegyldigt. Det er simpelthen en bedre forretning at udvikle apps til Apples iOS.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere