Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Her er Årets it-fuser 2011

Spændingen er udløst, og Computerworld-læserne har kåret Årets it-fuser 2011.

Med nye regeringer kommer der nye ideer.
 
Alligevel virker det lidt som, at 2011's nye SRSF-regering byttede skat for skat, da den satte sig ved magten i starten af oktober og indførte Smartphone-skatten.
 
Læs: Revisor: Ingen samlede it-skattelettelser til dig 
 
For efter først at have dræbt den forhadte multimedieskat, så stod regeringen fadder til et nyt afgifts-monster med skat på arbejdsgiverbetalt telefon og bredbånd.
 
Det lader til at være konklusionen på, hvorfor et flertal af Computerworlds læsere har kåret Smartphone-skatten som Årets it-fuser 2011. 
 
Overblik: Smartphone-skatten kommer: Nu skal du snart betale 
 
Tæt parløb i toppen
Smartphone-skatten fuser knebent foran de fejlslagne it-systemer i IC4-togene og Politiets stærkt forsinkede ESDH-projekt, Polsag, på en distant tredjeplads.    
   
Små 1.500 Computerworld-læsere har stemt, og Smatphone-skatten strøg til tops med 43 procent af stemmerne, mens IC4-togenes it-systemer kørte ind på en meget tæt andenplads med 37 procent af stemmerne.
 
At Polsag skulle være Årets it-fuser 2011 fik opbakning fra 20 procent af læserne.
 
Udløste heftig debat
Smartphone-skatten har fra starten ført til heftig debat på Computerworlds hjemmeside.
 
Læs: Sådan rammer ny telefonskat Computerworld-læseren 
  
Udover flere debatindlæg og mails fra læserne har it-industrien udtrykt stor skuffelse over den nye skat, der ligner en skrappere udgave af den telefon-skat, der var før indførelsen af multimedieskatten.
 
"Regeringen har laver et direkte selvmål," udtalte direktør for brancheforeningen IT-Branchen, Morten Bangsgaard, i forbindelse med indførelsen af den nye skat. 
 
Hos kollegerne hos Dansk Industris it-bracheforening, ITEK, var stemningen ikke meget anderledes. ITEK-direktør Tom Togsverd var således ligefrem med til at nominere Smartphone-skatten som Årets it-fuser 2011, fordi skatten er meningsløs og bøvlet. 
 
Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har tidligere over for Computerworld kaldt indførelsen af den nye afgift for "en rimelig beskatning af fri telefon, pc og internet, som ikke bruges arbejdsmæssigt".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere