Artikel top billede

Det er et barskt arbejde at være app-udvikler

Du kan få en app til nærmest alting i dag. Men det kræver alligevel sin mand få succes som app-producent.

Læs også:

Derfor vinder Apple kampen om app-markedet

Gode råd: Sådan undgår du apps-kaos i dit firma

"Sig mig, har I ikke en app?"

I dag stiller vi med forvirret mine ovenstående spørgsmål, hvis vi støder på en større virksomhed, der ikke har produceret en app, vi kan hente ned på vores smartphone.

Der er vel nærmest ikke det, vi ikke kan finde en app til et sted i App Store eller Android Market.

Der findes prisuddelinger, der udelukkende drejer sig om apps, og vi har jo alle sammen hørt om - og måske også prøvet kræfter med - spilfænomenet Angry Birds.

Det er nærliggende at tro, at app-udvikling dermed er det hotteste at kaste sig over inden for it-branchens kodekarle.

Men er det virkelig så god en forretning, som hypen kunne henlede os til at tro?

Skriv kodehaj, designer og reklamemand på visitkortet

App-udviklere tæller med som en del af it-branchen, men de udgør en forsvindende lille del.

Det er nemlig ikke helt så let at få hul igennem, når en grøn app-udvikler vil mase sig ind på markedet.

"Hvis du bare lægger en app op i Android Market eller App Store, så sker der ingenting. Og det er ligegyldigt, hvor god app'en er. Eksempelvis bygger App Store meget på toplister, og de apps, der ligger der, kommer ikke derop af sig selv. Det kræver god markedsføring," fortæller Jakob Mikkelsen, der er partner i app-udviklerfirmaet Greener Pastures.

Det er nemlig ikke nok at have styr på kodningen, hvis du vil i gang med at udvikle apps.

Det er også nødvendigt at vide en hel del om design og markedsføring, hvis du skal have en chance for at gøre app-udvikling til din profession.

Alle tre ting skal være til stede, hvis din app skal have succes. Brugerne er nådesløse og stiller høje krav til de apps, de downloader.

"Man kan sælge en app til seks kroner, og folk vil stadig brokke sig over selv den mindste skønhedsfejl," fortæller Jakob Mikkelsen.

Og kritikken kan være nådesløs. Da Jakob Mikkelsen udviklede sin første app, en byguide til København kaldet "MitKBH", fik han en spøjs tilbagemelding fra en bruger:

"En bruger havde givet app'en nul stjerner og skrevet, at det var skuffende, at der ikke stod noget om Aarhus," fortæller Jakob Mikkelsen med et smil på læben.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere