LibreOffice runder en solid milepæl i 2011

2011 var et godt år for kontorpakken LibreOffice, der netop har rundet 30 millioner brugere.

Læs også:
Danskerne elsker LibreOffice

LibreOffice fylder ét år - sådan er det gået


Det er efterhånden en dekade siden, at open source-folket, i form af OpenOffice, sendte et alternativ til Microsofts kontorpakke ud til download på nettet.

I september 2010 valgte en stor del af udviklerne at bryde med Oracles udviklergruppe for at starte en ny gren af programmet, som man valgte at kalde LibreOffice.

Læs mere om bruddet her.

Siden da er det gået stærkt for LibreOffice, der har rundet et skarpt hjørne.

"Nu er vi oppe på 30 millioner brugere, hvoraf 18 millioner kører LibreOffice på Linux-computere," siger Italo Vignoli fra The Document Foundation, der står bag LibreOffice, til Computerworlds svenske søsterside.

Ligesom OpenOffice kan LibreOffice bruges på mange forskellige styresystemer, og programmet er blevet standard i de pakker, som rulles ud sammen med flere af de store Linux-store distributioner som Ubuntu, Fedora eller Linux Mint.

Danmark er langt nede på listen
Danmark ligger langt nede på listen, hvis man ser på det samlede antal downloads af LibreOffice, hvor vi placerer os omkring en 30. plads på den liste.

Det er naturligvis de store lande som Brasilien, USA, Tyskland og Frankrig, der ligger helt i top.

Korrigerer man for antallet af indbyggere, ser billedet dog noget anderledes ud. Her ligger vi nummer fem.

Cirka ni ud af 1.000 danskere har således hentet en version af LibreOffice.

Nyt samarbejde
Efter Oracle trak sig ud af OpenOffice, har Apache Software Foundation overtaget projektet.

Det har betydet, at der er igen er kommet et samarbejde mellem de to grene af kontorpakken.

En af begrundelserne for at bryde med OpenOffice og starte LibreOffice var nemlig, at Oracles dominans var alt for massiv.

Læs også:
Danskerne elsker LibreOffice

LibreOffice fylder ét år - sådan er det gået

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.