LibreOffice runder en solid milepæl i 2011

2011 var et godt år for kontorpakken LibreOffice, der netop har rundet 30 millioner brugere.

Læs også:
Danskerne elsker LibreOffice

LibreOffice fylder ét år - sådan er det gået


Det er efterhånden en dekade siden, at open source-folket, i form af OpenOffice, sendte et alternativ til Microsofts kontorpakke ud til download på nettet.

I september 2010 valgte en stor del af udviklerne at bryde med Oracles udviklergruppe for at starte en ny gren af programmet, som man valgte at kalde LibreOffice.

Læs mere om bruddet her.

Siden da er det gået stærkt for LibreOffice, der har rundet et skarpt hjørne.

"Nu er vi oppe på 30 millioner brugere, hvoraf 18 millioner kører LibreOffice på Linux-computere," siger Italo Vignoli fra The Document Foundation, der står bag LibreOffice, til Computerworlds svenske søsterside.

Ligesom OpenOffice kan LibreOffice bruges på mange forskellige styresystemer, og programmet er blevet standard i de pakker, som rulles ud sammen med flere af de store Linux-store distributioner som Ubuntu, Fedora eller Linux Mint.

Danmark er langt nede på listen
Danmark ligger langt nede på listen, hvis man ser på det samlede antal downloads af LibreOffice, hvor vi placerer os omkring en 30. plads på den liste.

Det er naturligvis de store lande som Brasilien, USA, Tyskland og Frankrig, der ligger helt i top.

Korrigerer man for antallet af indbyggere, ser billedet dog noget anderledes ud. Her ligger vi nummer fem.

Cirka ni ud af 1.000 danskere har således hentet en version af LibreOffice.

Nyt samarbejde
Efter Oracle trak sig ud af OpenOffice, har Apache Software Foundation overtaget projektet.

Det har betydet, at der er igen er kommet et samarbejde mellem de to grene af kontorpakken.

En af begrundelserne for at bryde med OpenOffice og starte LibreOffice var nemlig, at Oracles dominans var alt for massiv.

Læs også:
Danskerne elsker LibreOffice

LibreOffice fylder ét år - sådan er det gået

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.