Artikel top billede

Tysk bilproducent siger stop for mail i fritid

En af verdens største bilproducenter sender ansatte i mailkarantæne, når de ikke er på arbejde. Se her hvorfor.

 
Når Volkswagen-ansatte har fri, skal de også holde rigtig fri. Volkswagen har indgået en aftale med de ansatte om fred for e-mail uden for arbejdstid, det skriver Reuters.

De ansatte vil kun modtage e-mails på deres BlackBerrys fra en halv time før de møder på arbejde til en halv time efter endt arbejdsdag. Resten af tiden vil de ansatte være i en såkaldt black-out periode.

Selvom det stadig er ganske få virksomheder, der har indført en så omfattende mail-politik for at sikre deres ansatte en bedre balance mellem arbejde og privatliv, så er Volkswagen ikke alene.
Sidste år præsenterede Deutsche Telekom en tilsvarende ordning, hvor de ansatte kan bede om kommunikationsfri fritid. Her kan ledelsen ikke forvente, at den ansatte læser og svarer på mails eller tager telefonen.

"Mobile enheder giver en stor frihed, men de udgør også en reel risiko for, at man aldrig kan lukke ned", lyder det fra virksomheden.

Ikke for ledelsen

Hos Volkswagen er det de organiserede ansatte, som bliver fri for mails uden for arbejdstiden. Ifølge Reuters er ledelseslaget således tilsyneladende ikke omfattet af aftalen.

I Tyskland, der er Deutsche Telekom og Volkswagens hjemland, estimeres det, at udbrændthed forårsager tæt ved 10 millioner sygedage om året, og de faglige organisationer ønsker at begrænse den tid, som ansatte bruger på at svare på mails i deres fritid, weekender og i ferieperioder.

I Danmark vurderes det at 35.000 ansatte dagligt melder sig syge på grund af stress, og fænomenet med stress forårsaget af en "altid på kultur" er kendt. Tidligere på året meldte konsulenthuset ForebygStress, at Smartphones er årsag til stress hos hver tredje af de klienter, der behandles.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.