Artikel top billede

Hold øje med disse fem nyheder på CES 2012

Fem tendenser ventes at komme til at dominere næste uges CES-messe i Las Vegas.

Læs også:

Disse gadget-nyheder sparker døren ind til 2012

Computerworld News Service: På tirsdag i næste uge bliver dørene sparket op til Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, og producenterne er ved at være klar til at vise deres gadgets for det kommende år frem.

Hvert år træder nogle få overordnede produkttendenser dog frem. I 2011 handlede det om tablet-pc'er med Android, i 2010 dominerede 3D-fjernsyn og e-bogslæsere messen, mens netbooks var det helt store emne i 2009.

Så hvad er der på programmet for 2012? Her tager vi et kig på fem tendenser, der vil være af størst interesse på CES 2012.

OLED

Skærme, der består af såkaldte organic light emitting diodes (OLED) - eller på dansk: organiske lysdioder - lover klarere farver, hurtigere responstider og mere kompakte fysiske størrelser sammenlignet med LCD/LED-skærme, men teknologien har endnu ikke fået fodfæste i tv-markedet.

Det vil muligvis ændre sig efter CES 2012, da LG mandag offentliggjorde sine planer om her at fremvise, hvad selskabet kalder verdens største OLED HDTV.

LG's nye fjernsyn har en skærm på 55 tommer, vejer lige under 7,5 kilogram, er kun 40 millimeter dyb og har en responstid på under 0,0001 millisekunder (hvor en gennemsnitlig LCD-skærm har en responstid på mellem to og fem millisekunder). OLED-skærme var også et varmt emne på CES 2009.

Ultrabooks

Intel introducerede i maj begrebet ultrabook til at beskrive bærbare med et slankt design, solid state-drev og længere batterilevetid. Siden da er der kommet en række af disse tynde og lette bærbare på markedet heriblandt Lenovo IdeaPad U300s, Acer Aspire S3 og Toshiba Portege Z835.

Men det virkelige stormløb af disse konkurrenter til Apples MacBook Air forventes at blive skudt i gang ved dette års CES, hvor man regner med, at hele 30 til 50 ultrabooks vil blive fremvist.

Intels koncernchef, Paul Otellini, taler ved åbningen af CES næste tirsdag, hvor det forventes, at han vil fortælle om Intels kommende Ivy Bridge Core-processorer, der er en mindre udgave af Sandy Bridge-chippene fra 2011, som sidder i de nuværende ultrabooks.

Det kan du også vente at se

Quadcore-telefoner

Gør dig klar til forrygende hurtige smartphones med processorer med fire kerner såsom Nvidias Tegra 3 og Qualcomms Snapdragon S4.

Det forventes, at første omgang af de nye quadcore-smartphones er i handlen i løbet af første kvartal 2012. Derfor regner mange med, at disse telefoner vil blive fremvist under CES.

4K

Og nej, her taler vi ikke om fire kilobyte men derimod om en ny type skærmopløsning, der har fire gange så høj en pixeltæthed som 1080p HD-fjernsyn, som ellers er guldstandarden for skærme med høj opløsning til massemarkedet.

LG har planer om under CES at fremvise sit nye 4K 3D HDTV på 84 tommer og med internetforbindelse. Også Toshiba arbejder på en 4K 3D-skærm, så måske kommer vi til at se flere end én 4K-skærm næste tirsdag i Las Vegas.

Ice Cream Sandwich

Tablet-pc'erne har været et af de helt store tilløbsstykker på CES siden 2010, da producenterne kæmpede med næb og kløer om rampelyset forud for den truende lancering af Apples iPad. Det forventes, at CES 2012 vil byde på mere af samme skuffe på grund af den nylige udgivelse af Googles seneste Android-version, navnlig smagsvarianten Ice Cream Sandwich.

Men til forskel fra i 2011, da Motorola Xoom var den eneste enhed med Googles tablet-specifikke version af Android, 3.0 Honeycomb, så er den nyeste version, 4.0 Ice Cream Sandwich, allerede tilgængelig til enhver producent, der ønsker at anvende den.

Elektronikproducenten Coby har planer om at lancere fire tablet-pc'er med Ice Cream Sandwich under CES, så man kan nok godt regne med, at andre producenter af tablet-pc'er har lignende planer.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Disse gadget-nyheder sparker døren ind til 2012
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere