Artikel top billede

KMD om it-bøvl: Kunden udsat for bump på vejen

KMD ærgrer sig over it-problemer hos kommune, der har været udsat for "bump på vejen."

Læs også:

It-bøvl pynter kommune-regnskab med halv milliard

Hos KMD erkender områdedirektør Leif Ilsø, at Solrød Kommune har været udsat for flere "bump på vejen," end man kan forvente. 

Samtidig ærgrer it-giganten sig over forløbet.
 
Har andre kommuner oplevet samme type af problemer? Hvilke kommuner?

"Når man implementerer nye store it-systemer, vil der altid være en indkøringsperiode. Det handler eksempelvis om at få de rigtige dataafgrænsninger på plads."

"Når det så er sagt, så har implementeringsperioden i Solrød været præget af flere bump på vejen, end man normalt kan forvente."

"Og det er vi selvfølgelige ærgerlige over," oplyser Leif Ilsø, der peger på, at selskabet har haft en "god og konstruktiv dialog med kommunen" undervejs. 

Opus styrer økonomien

KMD Opus skal hjælpe kommuner med at styre økonomien, men Solrød fik sit regnskab pustet kunstigt op med en halv milliard kroner. Er KMD tilfreds med KMD Opus?

"Ja, vi er både meget tilfredse og stolte over KMD Opus."

"Vi ser løsningensopbygning og koncernstyringsmæssige egenskaber som en klar fordel for kunderne og deres behov."

"At en lang række kommuner det seneste års tid har valgt at tegne kontrakt med os, ser vi som et udtryk for, at der også er en anerkendelse i markedet af systemets kvaliteter."

"Udviklingen af KMD Opus er selvfølgelig en kontinuerlig proces, og vi optimerer og forbedrer vores produkter løbende, både i forhold til fejl, men også når der opstår nye behov hos kunderne," lyder det fra områdedirektøren.

Har fejlene ligget hos KMD eller hos SAP?

"Vi ønsker ikke at spille bolden over på nogen anden banehalvdel end vores egen. Kommunerne er vores kunder, og KMD Opus er vores it-system," svarer Leif Ilsø.

KMD har måttet betale en kompensation på 126.000 kroner til Solrød Kommune, oplyser kommunen.

KMD oplyser i øvrigt, at Solrød Kommune i december måned har indgået en ny aftale om KMD Opus via SKIs rammeaftale 02.19.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere