Artikel top billede

KMD om it-bøvl: Kunden udsat for bump på vejen

KMD ærgrer sig over it-problemer hos kommune, der har været udsat for "bump på vejen."

Læs også:

It-bøvl pynter kommune-regnskab med halv milliard

Hos KMD erkender områdedirektør Leif Ilsø, at Solrød Kommune har været udsat for flere "bump på vejen," end man kan forvente. 

Samtidig ærgrer it-giganten sig over forløbet.
 
Har andre kommuner oplevet samme type af problemer? Hvilke kommuner?

"Når man implementerer nye store it-systemer, vil der altid være en indkøringsperiode. Det handler eksempelvis om at få de rigtige dataafgrænsninger på plads."

"Når det så er sagt, så har implementeringsperioden i Solrød været præget af flere bump på vejen, end man normalt kan forvente."

"Og det er vi selvfølgelige ærgerlige over," oplyser Leif Ilsø, der peger på, at selskabet har haft en "god og konstruktiv dialog med kommunen" undervejs. 

Opus styrer økonomien

KMD Opus skal hjælpe kommuner med at styre økonomien, men Solrød fik sit regnskab pustet kunstigt op med en halv milliard kroner. Er KMD tilfreds med KMD Opus?

"Ja, vi er både meget tilfredse og stolte over KMD Opus."

"Vi ser løsningensopbygning og koncernstyringsmæssige egenskaber som en klar fordel for kunderne og deres behov."

"At en lang række kommuner det seneste års tid har valgt at tegne kontrakt med os, ser vi som et udtryk for, at der også er en anerkendelse i markedet af systemets kvaliteter."

"Udviklingen af KMD Opus er selvfølgelig en kontinuerlig proces, og vi optimerer og forbedrer vores produkter løbende, både i forhold til fejl, men også når der opstår nye behov hos kunderne," lyder det fra områdedirektøren.

Har fejlene ligget hos KMD eller hos SAP?

"Vi ønsker ikke at spille bolden over på nogen anden banehalvdel end vores egen. Kommunerne er vores kunder, og KMD Opus er vores it-system," svarer Leif Ilsø.

KMD har måttet betale en kompensation på 126.000 kroner til Solrød Kommune, oplyser kommunen.

KMD oplyser i øvrigt, at Solrød Kommune i december måned har indgået en ny aftale om KMD Opus via SKIs rammeaftale 02.19.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere