Artikel top billede

Sådan holder Danske Spil ansattes it-skidt udenfor

Ansattes brug af privat it-grej på jobbet udgør en risiko for virksomhedens it-sikkerhed. Se her, hvordan Danske Spil har sikret sine systemer mod de ansattes private it-udstyr.

Hos Danske Spil gambler it-direktør Jørgen Falsvig ikke med sikkerheden.

Derfor købte han sidste år 266 View-licenser fra virtualiseringsselskabet VMware til samtlige medarbejdere, så de kunne bruge deres bærbare computere både til arbejdet og privat ved hjælp af desktop-virtualisering.

"Man kan sige, at desktop-virtualisering løste mange problemstillinger med backup, sikkerhed og så ønsket fra medarbejderne om, at de kunne bruge deres bærbare pc'er i fritiden, uden vi skulle lægge restriktioner på dem," fortæller it-direktør Jørgen Falsvig om beslutningen om at implementere desktop-virtualisering i virksomheden.

"Nu skal vi ikke være nervøse for, at medarbejderne slæber alt muligt skadeligt med ind på netværket, fordi vores applikationer er pakket ind af desktop-virtualiseringen," forklarer han.

Vil hellere have en Mac

Sammen med strategien om udrulningen af de virtuelle desktops gav den offentlige spiludbyder sine 266 medarbejderne muligheden for at vælge mellem mobiltelefoner fra Apple, HTC og Nokia, så de kunne synkronisere mails via mobilernes Exchange-klient.

Samtidig blev der også købt 266 kraftige pc'er fra HP, som medarbejderne må bruge til at have alskens personlige filer på, så længe de har computeren med på arbejde, så de kan tilgå den virtuelle arbejdsdesktop.

"Vi hører tit fra medarbejderne, at de hellere vil have en Macbook Air-computer, men der tog vi en lidt firkantet beslutning ud fra indkøbsrabatter om, at de alle sammen skulle have den samme bærbare computer," siger Jørgen Falsvig.

Beslutningen om at køre med desktopvirtualisering blev endelig taget for over et år siden, da Danske Spil havde stationære computere til samtlige medarbejdere, og desuden stillede omkring 100 bærbare computere til rådighed.

"Vi fik flere mobile medarbejdere, der også gerne ville arbejde hjemmefra, og så er det altså dyrt at have 100 ekstra computere stående. Så det var en ren og rå business case, der gjorde, at vi købte virtuelle desktops," forklarer Jørgen Falsvig.

Diskussionen fortsætter

Han fortæller, at de virtuelle desktops fra VMware snurrer, som de skal, på trods af at spilvirksomheden i starten havde problemer med at pakke sine specialudviklede spilapplikationer ind, så de siden kunne leveres til medarbejdere som brugbare såkaldte images.

"Vi har ikke haft nogle problemer på standardsoftware som Microsoft Office og Dynamics AX," siger Jørgen Falsvig
"Men vores egenudviklede programmer var straks lidt tungere at danse med, og vi havde ingen, der kunne hjælpe os."

It-afdeling har dog fået de virtuelle desktops til at køre gnidningsløst i dag.

It-direktøren fra Danske Spil forklarer, at business-case'n for indkøbet af de virtuelle desktops plus ekstra hardware i serverrummet er sat til tre år, før investeringen har tjent sig selv hjem igen.

"Om tre år skal vi jo formentlig ud og investere i nye pc'er, og vi har løbende diskussioner om, hvilke computere medarbejderne skal have, eller om de selv skal bestemme til den tid.

"Endnu er det for tidligt at sige, men jeg vil absolut ikke udelukke, at medarbejderne til den tid selv skal stå for deres egne pc-indkøb, så de får lige præcis den computer, der passer bedst til dem," siger Jørgen Falsvig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere