Artikel top billede

Sådan holder Danske Spil ansattes it-skidt udenfor

Ansattes brug af privat it-grej på jobbet udgør en risiko for virksomhedens it-sikkerhed. Se her, hvordan Danske Spil har sikret sine systemer mod de ansattes private it-udstyr.

Hos Danske Spil gambler it-direktør Jørgen Falsvig ikke med sikkerheden.

Derfor købte han sidste år 266 View-licenser fra virtualiseringsselskabet VMware til samtlige medarbejdere, så de kunne bruge deres bærbare computere både til arbejdet og privat ved hjælp af desktop-virtualisering.

"Man kan sige, at desktop-virtualisering løste mange problemstillinger med backup, sikkerhed og så ønsket fra medarbejderne om, at de kunne bruge deres bærbare pc'er i fritiden, uden vi skulle lægge restriktioner på dem," fortæller it-direktør Jørgen Falsvig om beslutningen om at implementere desktop-virtualisering i virksomheden.

"Nu skal vi ikke være nervøse for, at medarbejderne slæber alt muligt skadeligt med ind på netværket, fordi vores applikationer er pakket ind af desktop-virtualiseringen," forklarer han.

Vil hellere have en Mac

Sammen med strategien om udrulningen af de virtuelle desktops gav den offentlige spiludbyder sine 266 medarbejderne muligheden for at vælge mellem mobiltelefoner fra Apple, HTC og Nokia, så de kunne synkronisere mails via mobilernes Exchange-klient.

Samtidig blev der også købt 266 kraftige pc'er fra HP, som medarbejderne må bruge til at have alskens personlige filer på, så længe de har computeren med på arbejde, så de kan tilgå den virtuelle arbejdsdesktop.

"Vi hører tit fra medarbejderne, at de hellere vil have en Macbook Air-computer, men der tog vi en lidt firkantet beslutning ud fra indkøbsrabatter om, at de alle sammen skulle have den samme bærbare computer," siger Jørgen Falsvig.

Beslutningen om at køre med desktopvirtualisering blev endelig taget for over et år siden, da Danske Spil havde stationære computere til samtlige medarbejdere, og desuden stillede omkring 100 bærbare computere til rådighed.

"Vi fik flere mobile medarbejdere, der også gerne ville arbejde hjemmefra, og så er det altså dyrt at have 100 ekstra computere stående. Så det var en ren og rå business case, der gjorde, at vi købte virtuelle desktops," forklarer Jørgen Falsvig.

Diskussionen fortsætter

Han fortæller, at de virtuelle desktops fra VMware snurrer, som de skal, på trods af at spilvirksomheden i starten havde problemer med at pakke sine specialudviklede spilapplikationer ind, så de siden kunne leveres til medarbejdere som brugbare såkaldte images.

"Vi har ikke haft nogle problemer på standardsoftware som Microsoft Office og Dynamics AX," siger Jørgen Falsvig
"Men vores egenudviklede programmer var straks lidt tungere at danse med, og vi havde ingen, der kunne hjælpe os."

It-afdeling har dog fået de virtuelle desktops til at køre gnidningsløst i dag.

It-direktøren fra Danske Spil forklarer, at business-case'n for indkøbet af de virtuelle desktops plus ekstra hardware i serverrummet er sat til tre år, før investeringen har tjent sig selv hjem igen.

"Om tre år skal vi jo formentlig ud og investere i nye pc'er, og vi har løbende diskussioner om, hvilke computere medarbejderne skal have, eller om de selv skal bestemme til den tid.

"Endnu er det for tidligt at sige, men jeg vil absolut ikke udelukke, at medarbejderne til den tid selv skal stå for deres egne pc-indkøb, så de får lige præcis den computer, der passer bedst til dem," siger Jørgen Falsvig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.